Luistervoorbeeld

Een vrouw op de Drakentroon

Voorwoord Lulu Wang
Auteur Mayli Wen
Spreker Vera Koene-Boxma
Speelduur 16u 42m 53s
€ 18,75

Beschrijving

Peking, 1852. Een onzeker meisje uit de verarmde burgerij treedt toe als concubine tot de keizerlijke harem in de Verboden Stad. Na lange tijd te zijn genegeerd baart zij de enige overlevende zoon van de Chinese keizer. Ze is dan voorbestemd om een halve eeuw als keizerin-moeder Tzu Hsi over het uitgestrekte Chinese keizerrijk te regeren. In een tijd van hofintriges, samenzweringen en opstanden ziet Tzu Hsi het als haar taak de wankele dynastie voor de onvermijdelijke ondergang te behoeden.

In haar historische debuutroman schetst de talentvolle Mayli Wen een menselijk portret van de nog altijd verguisde, laatste grote keizerin van China. Haar roman is het machtige relaas van een vrouw die de liefde opoffert en telkens op de hoogste zetel belandt om anderen aan de macht te houden.

Haar fascinatie voor het ineenstortende keizerlijke regime deed Mayli Wen terugkeren naar het geboorteland van haar ouders. Daar verdiepte ze zich uitvoerig in de geschiedenis van de laatste Chinese dynastie.

Details

UitgeverUitgeverij Conserve
Publicatiedatum 5 augustus 2010
ISBN 9789461499738
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 16u 42m 53s
Bestandsgrootte 459 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Mayli Wen (1981) is een Nederlandse romanschrijfster van Chinese afkomst. Haar historische roman Een vrouw op de drakentroon gaat over het leven van de Chinese keizerin Cixi en bevat een voorwoord van Lulu Wang. Mayli Wen woont en werkt in Drenthe.

Toon aanbod