Een vrouw op de Drakentroon
Een vrouw op de Drakentroon

Een vrouw op de Drakentroon

Voorwoord Lulu Wang

Het machtige relaas van een vrouw in het Chinese keizerrijk die de liefde opoffert en telkens op de hoogste zetel belandt om anderen aan de macht te houden.

Auteur

Mayli Wen

Spreker

Vera Koene-Boxma

Speelduur

16 uur 43 min

€ 18,75

Beschrijving

Peking, 1852. Een onzeker meisje uit de verarmde burgerij treedt toe als concubine tot de keizerlijke harem in de Verboden Stad. Na lange tijd te zijn genegeerd baart zij de enige overlevende zoon van de Chinese keizer. Ze is dan voorbestemd om een halve eeuw als keizerin-moeder Tzu Hsi over het uitgestrekte Chinese keizerrijk te regeren. In een tijd van hofintriges, samenzweringen en opstanden ziet Tzu Hsi het als haar taak de wankele dynastie voor de onvermijdelijke ondergang te behoeden.

In haar historische debuutroman schetst de talentvolle Mayli Wen een menselijk portret van de nog altijd verguisde, laatste grote keizerin van China. Haar roman is het machtige relaas van een vrouw die de liefde opoffert en telkens op de hoogste zetel belandt om anderen aan de macht te houden.

Haar fascinatie voor het ineenstortende keizerlijke regime deed Mayli Wen terugkeren naar het geboorteland van haar ouders. Daar verdiepte ze zich uitvoerig in de geschiedenis van de laatste Chinese dynastie.

Details

Imprint

Uitgeverij Conserve

Uitgever

Uitgeverij Conserve

Publicatiedatum

5 augustus 2010

ISBN

9789461499738

Taal

Nederlands

Speelduur

16 uur 43 min

Bestandsgrootte

459 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Mayli Wen (1981) is een Nederlandse romanschrijfster van Chinese afkomst. Haar historische roman Een vrouw op de drakentroon gaat over het leven van de Chinese keizerin Cixi en bevat een voorwoord van Lulu Wang. Mayli Wen woont en werkt in Drenthe.