Luistervoorbeeld

Roos, Rose

Auteur Hanna Stouten
Spreker Anette Bleeker-Van Velzen
Speelduur 4u 27m 42s
€ 12,00

Beschrijving

Nederland, het woord betekent voor Roos: haar wortels en vooral Viktor, haar grote liefde. Altijd is ze met hem in gesprek: dit vertellen, dat vragen.
In Parijs leidt Rose een ogenschijnlijk geslaagd bestaan met man en kinderen, ingekaderd door een keurige schoonfamilie. Kiezen tussen de kinderen en Viktor kan ze niet. Verdeeld leven des te beter. Ze is immers flink. Viktor, even taai als zij, wacht, en leeft op zijn noodrantsoen van moed en deemoed.

Twee gebeurtenissen slaan Roos/Rose de regie van het dubbelleven uit handen maar openen de weg naar Viktor. Tot een lang en gelukkig leven van Viktor en Roos samen komt het echter niet want Viktor wordt weggeblazen uit het leven. Het schijnt eenvoudig niet te mogen. Voortdurend in gesprek met Viktor die haar in alle vezels is gaan zitten, zoekt Roos/Rose opnieuw grond onder de voeten. De kinderen vinden een huis voor haar.

Details

UitgeverUitgeverij Conserve
Publicatiedatum 5 augustus 2010
ISBN 9789461499745
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 27m 42s
Bestandsgrootte 92 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Hanna Stouten was tot de zomer van 2004 hoogleraar in de geschiedenis van de Nederlandse letteren aan de Sorbonne. Zij publiceerde over Nederlandse schrijvers van de achttiende eeuw en vertaalde onder andere een roman van Belle van Zuylen en een essay van de filosoof Jules Vuillemin uit het Frans. Roos, Rose is haar eerste verhaal.

Toon aanbod