Luistervoorbeeld

Het boek van Tristan en Isolde

Auteur Jacqueline Zirkzee
Spreker Anita Verbeek, Theo van Noord
Speelduur 8u 56m 39s
€ 6,00

Beschrijving

‘De Heer gaf ons geloof, hoop en liefde. Maar de grootste daarvan is de liefde, en dat geloof ik met heel mijn hart.’

Zo rechtvaardigt de vrome monnik Ogrin zijn fascinatie voor de Ierse prinses Isolde. De beschermde kluizenaarswereld van Ogrin schudt op zijn grondvesten wanneer Tristan en Isolde bij hem aankloppen, op de vlucht voor degenen die hen hun liefde misgunnen. Niets zal daarna ooit meer hetzelfde zijn.

De oude Keltische sage van de twee gedoemde geliefden werd door de middeleeuwse minstrelen bezongen. In deze ‘hervertelling’ speelt het verhaal zich af in de zesde eeuw, op het breukvlak van twee tijdperken. De historische achtergrond is echter ondergeschikt in deze universele liefdesgeschiedenis. De grote lijnen zijn bekend, maar... hoe zat het nu ook al weer precies?

‘De herinnering vervaagt, de nieuwsgierigheid neemt over, het verhaal mag verteld worden. Al is het voor de honderdste keer. Het is van alle tijden, zoals de liefde van alle tijden is.’

Details

UitgeverUitgeverij Conserve
Publicatiedatum 8 augustus 2010
ISBN 9789461499752
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 56m 39s
Bestandsgrootte 184 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Jacqueline Zirkzee (1960) is auteur van romans, historicus en freelance tekstschrijver. Ze werd onder een breder publiek bekend toen in 2008 haar derde historische roman Het Heksenhuis uitkwam, een avontuurlijk verhaal over de heksenjacht in de zeventiende eeuw. Eerder verschenen Mykene, over de vrouwen ten tijde van de Trojaanse Oorlog, en de liefdesroman Het Boek van Tristan en Isolde.

Voor haar werk als journalist reisde Jacqueline Zirkzee jarenlang de wereld rond. Haar artikelen over kunst, cultuur, reizen en wijn werden geplaatst in tijdschriften in binnen- en buitenland.

De laatste tien jaar heeft ze zich gespecialiseerd in het schrijven en bewerken van teksten, copywriting en redactiewerk met haar eigen tekstbureau TxTs.nl. Daarnaast werkt ze aan een historische roman over de beginjaren van de Verenigde Oost-Indische Compagnie.

Toon aanbod