Het boek van Tristan en Isolde
Het boek van Tristan en Isolde

Het boek van Tristan en Isolde

De oude Keltische sage van de twee gedoemde geliefden werd door de middeleeuwse minstrelen bezongen. In deze ‘hervertelling’ van deze universele liefdesgeschiedenisis speelt het verhaal zich af in de zesde eeuw.

Auteur

Jacqueline Zirkzee

Sprekers

Anita Verbeek, Theo van Noord

Speelduur

8 uur 56 min

€ 6,00

Beschrijving

‘De Heer gaf ons geloof, hoop en liefde. Maar de grootste daarvan is de liefde, en dat geloof ik met heel mijn hart.’

Zo rechtvaardigt de vrome monnik Ogrin zijn fascinatie voor de Ierse prinses Isolde. De beschermde kluizenaarswereld van Ogrin schudt op zijn grondvesten wanneer Tristan en Isolde bij hem aankloppen, op de vlucht voor degenen die hen hun liefde misgunnen. Niets zal daarna ooit meer hetzelfde zijn.

De oude Keltische sage van de twee gedoemde geliefden werd door de middeleeuwse minstrelen bezongen. In deze ‘hervertelling’ speelt het verhaal zich af in de zesde eeuw, op het breukvlak van twee tijdperken. De historische achtergrond is echter ondergeschikt in deze universele liefdesgeschiedenis. De grote lijnen zijn bekend, maar... hoe zat het nu ook al weer precies?

‘De herinnering vervaagt, de nieuwsgierigheid neemt over, het verhaal mag verteld worden. Al is het voor de honderdste keer. Het is van alle tijden, zoals de liefde van alle tijden is.’

Details

Imprint

Uitgeverij Conserve

Uitgever

Uitgeverij Conserve

Publicatiedatum

8 augustus 2010

ISBN

9789461499752

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 56 min

Bestandsgrootte

184 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jacqueline Zirkzee (1960) is auteur van romans, historicus en freelance tekstschrijver. Ze werd onder een breder publiek bekend toen in 2008 haar derde historische roman Het Heksenhuis uitkwam, een avontuurlijk verhaal over de heksenjacht in de zeventiende eeuw. Eerder verschenen Mykene, over de vrouwen ten tijde van de Trojaanse Oorlog, en de liefdesroman Het Boek van Tristan en Isolde.

Voor haar werk als journalist reisde Jacqueline Zirkzee jarenlang de wereld rond. Haar artikelen over kunst, cultuur, reizen en wijn werden geplaatst in tijdschriften in binnen- en buitenland.

De laatste tien jaar heeft ze zich gespecialiseerd in het schrijven en bewerken van teksten, copywriting en redactiewerk met haar eigen tekstbureau TxTs.nl. Daarnaast werkt ze aan een historische roman over de beginjaren van de Verenigde Oost-Indische Compagnie.

Meer spreker Anita Verbeek Bekijk alles

De vuurproef

De vuurproef

Lauren St John

€ 13,99
Snel als de wind

Snel als de wind

Lauren St John

€ 13,99
Het paard van een dollar

Het paard van een dollar

Lauren St John

€ 13,99