De Zwarte Graal
De Zwarte Graal

De Zwarte Graal

Tijdens de Libanese burgeroorlog komen als gevolg van het strijdgeweld de resten van een unieke Phoenicische tempel aan het licht. Buitenlandse archeologen schieten te hulp om de uitzonderlijke overblijfselen te redden.

Auteur

Ruud Borman

Spreker

Hans Fieggen

Speelduur

11 uur 11 min

€ 19,95

Beschrijving

Tijdens de Libanese burgeroorlog komen als gevolg van het strijdgeweld de resten van een unieke Phoenicische tempel aan het licht. Buitenlandse archeologen schieten te hulp om de uitzonderlijke overblijfselen te redden. Het onderzoek eindigt in een drama als de archeologen het slachtoffer lijken te zijn van een oeroude vervloeking. Na de reddingsactie van de overlevenden blijkt dat er in de tempel oude giftige schimmels zijn vrijgekomen.

De opgraving heeft aanwijzingen opgeleverd over de Zwarte Graal, een mysterieus relikwie dat sinds de Oudheid een zwerftocht maakt langs gebieden waar kwade machten lijken te heersen.

Twee geheime genootschappen, die elkaar al eeuwenlang op leven en dood hebben bestreden bij de speurtocht naar de meest heilige schatten uit het verleden, besluiten samen te gaan werken omdat een zeer agressieve derde partij eveneens op zoek blijkt te zijn naar de verdwenen kostbare beker: de Wrekers van Baal.

Vanaf dat moment stapelen de explosieve gebeurtenissen zich op tijdens een queeste die naar Andalusië in Zuid-Spanje, Carthago in Tunesië, Zuid-Egypte, Slowakije en Transsylvanië in Roemenië voert.

Uiteindelijk vindt de Zwarte Graal op onnavolgbare wijze zijn eigen weg op een manier die de wereld zal schokken.

Details

Imprint

ClusterEffect

Uitgever

ClusterEffect - LuisterEffect

Publicatiedatum

16 juli 2012

ISBN

9789462171220

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 11 min

Bestandsgrootte

617 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Ruud Borman heeft archeologie gestudeerd en werkte achtereenvolgens als conservator, wetenschappelijk medewerker en directeur bij verschillende musea. Hij heeft diverse publicaties over archeologie en geschiedenis van de Lage Landen en deelgebieden op zijn naam staan.

Sinds 1985 specialiseert hij zich op de Kelten, hun voorgangers in de Atlantische gebieden van West-Europa en hun relatie met het westelijk deel van de Middellandse Zee. In deze specialisatie zijn er als bijzondere items: de Keltische Andere Wereld, de perceptiegeschiedenis van Koning Arthur, prehistorische grafrituelen en mensenoffers.

Meer spreker Hans Fieggen Bekijk alles

Aanbieding In de schaduw van de bevrijding
5.0

In de schaduw van de bevrijding

David Scherpenhuizen

€ 16,95 € 4,95
Een zwerver verliefd

Een zwerver verliefd

Arthur van Schendel

€ 5,99
Een zwerver verdwaald

Een zwerver verdwaald

Arthur van Schendel

€ 3,99
De moorden van Barkvik

De moorden van Barkvik

Ingvar Ambjørnsen

€ 9,99