In de schaduw van de bevrijding
Aanbieding
In de schaduw van de bevrijding

In de schaduw van de bevrijding

In de schaduw van de bevrijding is geschreven voor de jeugd vanaf 12 jaar en geeft een uitstekend beeld over het leven van jongeren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Leeftijd: 12+

Auteur

David Scherpenhuizen

Spreker

Hans Fieggen

Speelduur

5 uur 34 min

€ 16,95 € 4,95 71% korting

Beschrijving

Een op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal van Joop, een gewone Maastrichtse tiener met twee ongewone vrienden; de ene is lid van de Hitlerjugend en de andere een jood. Ondanks hun verschillen vormt het onwaarschijnlijke trio een hechte club. Ze beleven samen een hoop lol en avonturen, maar als de zomer van 1943 voorbij is worden ze wreed uit elkaar gerukt. Joop staat er ook nog eens helemaal alleen voor als de nazi's het op zijn vader voorzien hebben. Hij moet al zijn lef gebruiken om zijn vaders huid te redden. Met de bevrijding in zicht treft Maastricht een grote tragedie die diepe littekens achterlaat. Eindelijk wordt de stad bevrijd en hoopt Joop dat alle ellende voorgoed voorbij is, maar dan breekt de hel pas echt los. Joop voelt zich door iedereen verraden. Hij heeft een pistool en 48 kogels om wraak te nemen.

Details

Imprint

LuisterEffect

Uitgever

ClusterEffect - LuisterEffect

Publicatiedatum

8 juni 2019

ISBN

9789462171916

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 34 min

Bestandsgrootte

459 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

David Scherpenhuizen (1962) is historicus en journalist. Hij studeerde in Australië en werkte jarenlang bij Radio Nederland Wereldomroep (RNW) waar hij verslaggever was en documentaires maakte. In 2012 debuteerde hij met de thriller Het mysterie van Bugarach. Hij schrijft ook reisgidsen en historische boeken.

Meer spreker Hans Fieggen Bekijk alles

Een zwerver verliefd

Een zwerver verliefd

Arthur van Schendel

€ 5,99
Een zwerver verdwaald

Een zwerver verdwaald

Arthur van Schendel

€ 3,99
De moorden van Barkvik

De moorden van Barkvik

Ingvar Ambjørnsen

€ 9,99
De koffer

De koffer

Arno Ruitenbeek

€ 7,99