The great Marc Evers
The great Marc Evers

The great Marc Evers

De kampioen die nooit iets zou kunnen

Marc is autistisch en heeft een verstandelijke beperking, maar haalt een wereldrecord op de Paralympics. Een verhaal over doorzettingsvermogen, hoop en kracht, op je intuïtie durven vertrouwen en in jezelf durven geloven.

Auteur

Ivo van Woerden

Spreker

Ivo van Woerden

Speelduur

0 uur 59 min

€ 4,99

Beschrijving

Twee jaar oud is Marc Evers als zijn ouders te horen krijgen dat hun zoon nooit zal kunnen praten, tegen een bal zal kunnen trappen of zelfstandig naar het toilet zal kunnen gaan. Hij is autistisch en heeft een verstandelijke beperking, het is bijna onmogelijk om contact met hem te krijgen. De psychiater adviseert opvang in een instelling. Maar daar leggen de ouders van Marc zich niet bij neer, ze zijn razend dat hun zoon zomaar wordt afgeschreven.

Achttien jaar later staat Marc in London op de Paralympische spelen en is klaar voor de 100 meter rugslag. Op het startschot zet hij af en zwemt alsof zijn leven ervan afhangt. Een minuut, een seconde en 85 honderdste later tikt hij de kant weer aan. Op de tribune wordt gegild en gesprongen. Marc Evers, de jongen die nooit iets zou kunnen, heeft zojuist een wereldrecord op zijn naam gezet. Als er een gouden medaille om zijn nek wordt gehangen, zegt de commentator van de BBC: ‘The great Marc Evers has done it!’

De longread The great Marc Evers gaat over de weg die Marc en ook zijn ouders hebben afgelegd om tot een ongekende sportprestatie te komen. Welke keuzes hebben zijn ouders gemaakt toen Marc nog klein was? Welke mensen hebben bijgedragen aan het succes van deze topsporter? Hoe heeft hij zichzelf in alles kunnen overtreffen om tot zo’n grootse sportprestatie te komen?

The great Marc Evers is een verhaal over doorzettingsvermogen, over hoop en kracht, over op je intuïtie durven vertrouwen en in jezelf durven geloven.

Details

Imprint

Querido Fosfor

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

23 juli 2015

ISBN

9789462251625

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 59 min

Bestandsgrootte

82 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Ivo van Woerden (1979) is freelance onderzoeksjournalist. Zijn werk verschijnt onder meer in Vrij Nederland, de Volkskrant, Trouw, AD, Revu, Humo, De Morgen en Viva. Van 2010 tot 2012 was hij redacteur bij HP/De Tijd.

Hij schreef het succesvolle boek Undercover in de ouderenzorg, dat landelijk voor veel opschudding zorgde. Op 5 maart 2013 verscheen bij uitgeverij Meulenhoff zijn tweede boek, Het drama van Alphen, over het schietincident in winkelcentrum De Ridderhof. In 2014 kreeg hij een fellowship bij het World Press Institute van St. Paul’s University in St. Paul, Minnesota.