Luistervoorbeeld

Pogingen iets van het leven te maken

Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar
Auteur Hendrik Groen
Voorlezer Jan Meng
Speelduur 9u 58m 10s
€ 17,50

Beschrijving

Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde?

In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage...

Genomineerd voor de Luisterboek Award 2016

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 10 maart 2015
ISBN 9789462531185
Taal Nederlands
Speelduur 9u 58m 10s
Bestandsgrootte 548 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Hendrik Groen

Hendrik Groen publiceerde zijn eerste dagboek in 2014. Pogingen iets van het leven te maken werd een groot succes: er is een heuse Hendrik Groen-fanclub, de vertaalrechten zijn verkocht aan meer dan 35 landen, er is een tv-serie van gemaakt en het is bewerkt tot een toneelstuk. Ook zijn tweede dagboek Zolang er leven is werd een bestseller. Van de dagboeken zijn een half miljoen exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen, en ze kregen beide de NS Publieksprijs. In juni 2018 verscheen Hendrik Groens roman Leven en laten leven. Hendrik Groen is een pseudoniem.

Toon aanbod