Luistervoorbeeld

Phileine zegt sorry

Auteur Ronald Giphart
Voorlezer Ronald Giphart
Speelduur 6u 17m 31s
€ 14,95

Beschrijving

Phileine, de hoofdpersoon in deze roman, is 'beauty brains beast best'. Maar wanneer ze haar vriend Max onverwachts in New York gaat opzoeken en hem daar aantreft in een wel héél eigentijdse uitvoering van rOmEO-n-jULieT, knapt er iets in Miss Ultimate Happines. Hilarische verwikkelingen zijn het gevolg.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 10 juli 2015
ISBN 9789462531352
Taal Nederlands
Speelduur 6u 17m 31s
Bestandsgrootte 346 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Phileine zegt sorry is de beste roman aller tijden en Ronald Giphart is de allerbeste schrijver ter wereld.' (Herman Brusselmans)

'Stilistisch zo superieur dat het de lezer geen moment loslaat.' (De Morgen )

'Voor Phileine zegt sorry geldt derhalve: stijl, stijl en stijl. En die is meesterlijk.' (De Groene Amsterdammer)

'Een bruisende roman die de lezer in zijn nekvel grijpt, die als geen ander een onthutsend beeld geeft van de tijdgeest.' (De Stem)


Over de auteur
Photo Ronald Giphart
Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou, die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005). In het najaar van 2010 verscheen IJsland. Ook publiceerde hij het literaire fotoboek Heldinnen in samenwerking met fotograaf Eric van den Elsen en schreef hij de culinair-literaire werken Keukenprins en, in samenwerking met Jonnie Boer, Eten, drinken en slapen. Zijn novelle Gala, het Boekenweekgeschenk van 2003, verscheen in een oplage van 780.000 exemplaren.

Voor zijn oeuvre ontving Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land. Ik ook van jou, Phileine zegt sorry en Ik omhels je met duizend armen werden met veel succes verfilmd. Giphart en Chabot met Bril, de succesvolle literaire theatervoorstelling van Giphart met Bart Chabot en Martin Bril, was in 2006 en 2007 te zien.

In 2012 was Giphart opnieuw in de Nederlandse theaters te zien. Samen met Nico Dijkshoorn ging hij op tournee met de voorstelling Matennaaiers. In 2015 deed hij een theatertour met Bart Chabot, Trio Giphart & Chabot.

Sinds 2008 schrijft Ronald Giphart voor de Volkskrant. In november 2012 verscheen zijn verhalenbundel De wake. Nanne Meulendijks, een jonge en begaafde illustrator, maakte op eigen initiatief een oogstrelende graphic novel naar De wake, het titelverhaal van Gipharts geprezen verhalenbundel. Deze uitgave verscheen in 2013. Zijn nieuwste roman Harem verscheen begin 2015.

Toon aanbod