Luistervoorbeeld

Kind 44

Auteur Tom Rob Smith
Voorlezer Sander de Heer
Speelduur 15u 36m 31s
€ 14,95

Beschrijving

Kind 44 van Tom Rob Smith speelt zich af begin jaren vijftig. In Stalins arbeidersparadijs is een seriemoordenaar actief die het op kinderen heeft gemunt. Leo Demidov, een jonge en toegewijde officier van de meedogenloze geheime dienst, heeft het gevoel dat de moorden op de een of andere manier met hém te maken hebben. Hij beseft dan ook snel dat hij de kindermoordenaar, wie het ook is, moet stoppen. Voordat hij ook zelf slachtoffer wordt.

Kind 44 van Tom Rob Smith laat zien wat het betekent om te overleven in een dictatuur en wat er gebeurt als één man besluit terug te vechten. Maar wie kan hij vertrouwen?

De thriller Kind 44 is deel van de trilogie waarvan de thrillers Kolyma en Agent 6 ook deel uitmaken.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 18 september 2015
ISBN 9789462531383
Taal Nederlands
Speelduur 15u 36m 31s
Bestandsgrootte 857 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Het is verbluffend hoe secuur Smith de claustrofobische, verkilde Russische maatschappij beschrijft.' (De Standaard)

'**** Zo mooi. Zo gruwelijk.' (de Volkskrant)

'Indringend thrillerdebuut.' (De Telegraaf)

'Geniaal.' (NRC Handelsblad)

'***** Een claustrofobische thriller, briljant gecomponeerd, hard en gevoelig tegelijk, en met een meesterlijk gelaagde plot.' (Algemeen Dagblad)


Over de auteur
Photo Tom Rob Smith
Tom Rob Smith

Tom Rob Smith (1979) werd geboren als zoon van een Zweedse moeder en een Engelse vader. Hij groeide op in Londen, waar hij nog steeds woont. Smith is de zoon van een Zweedse moeder en Engelse vader en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Cambridge. Vervolgens schreef hij scripts voor film en televisie.

Kind 44, in Engeland uitgegeven onder de titel Child 44, is het eerste boek van een trilogie. Het verhaal van Kind 44 speelt zich af in 1953, de periode waarin Jozef Stalin de leider was van Rusland. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Russisch/Oekraïense seriemoordenaar Andrei Chikatilo. In 2009 kwam Smith met een vervolg op Kind 44, Kolyma. Dit verhaal speelt zich voor een groot deel in Budapest af en behandelt uitvoerig de Hongaarse Opstand in deze stad. Deel 3 is heet Agent 6 en ook dit boek heeft Leo Demidov in de hoofdrol.

In 2015 schreef hij voor de BBC de vijfdelige miniserie London Spy. In maart 2014 verscheen De boerderij. Hiermee is Tom Rob Smith een nieuwe weg ingeslagen. De verfilming van Kind 44 heeft in de hoofdrollen Gary Oldman en Noomi Rapace.

Toon aanbod