Luistervoorbeeld

Onze vrouw in Tripoli

Auteur Tomas Ross
Spreker Karin Douma
Speelduur 14u 30m 57s
€ 14,95

Beschrijving

Op 27 februari 2011 landt een Lynx-helikopter van de Koninklijke Marine op het strand van de Libische kustplaats Sirte om daar een Nederlandse ingenieur en een Zweedse vrouw op te halen. Wat zat er achter deze geheime reddingsactie vlak bij de villa van Khadaffi en wie was de onbekende blonde vrouw? Onze vrouw in Tripoli is Tomas Ross' fictieve reconstructie van deze opmerkelijk gebeurtenis.

Enkele maanden eerder wacht niemand minder dan Mabel van Oranje op een geheime uitnodiging. Ze is lid van The Young Global Leaders, een internationale groep topmanagers die door multimiljardair George Soros wordt gefinancieerd.

Ondertussen vlucht de Zweedse Camilla Edström uit Tripoli nadat ze de wereldwijd gezochte terrorist Hassan Tantor heeft gevonden, de man achter wie ze al jaren aan zat. Ze neemt contact op met de Nederlandse oud-diplomaat Willem van Lanschot, die zijn eigen redenen heeft om Tantor te vinden. Tijdens de zoektocht die hem naar Libië voert, raakt Van Lanschot verstrikt in een dodelijk web van intriges, waarbij alles draait om zijn eigen verleden en dat van zijn vermoorde vrouw.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 13 juni 2016
ISBN 9789462532342
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 14u 30m 57s
Bestandsgrootte 797 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'De nieuwe thriller van Tomas Ross is een ingenieuze constructie. (...) Een enerverende thriller.' (**** NRC Handelsblad)

‘Ross verstaat de kunst om verschillende verhaallijnen door elkaar heen te weven waarbij het antwoord op de vraag wie de dader is toch steeds weer anders komt te liggen. Dat maakt ook deze Tomas Ross weer spannend.’ (Trouw)

‘Een geraffineerd web van feiten en fictie, waarin Mabel van Oranje af en toe wel verstrikt raakt maar niet gevangen wordt, met keiharde bewijzen.’ (*** de Volkskrant)

‘Bereid je voor op een razendsnelle rit op een duizelingwekkende achtbaan van dodelijke, politieke intriges. Een thriller die nog lang na schokt.’ (esta)

'Meeslepende thriller.' (Panorama)

‘Soms levert een gebeurtenis een prachtroman of. Of een intrigerende thriller, zoals in dit geval. (…) Het waarom achter deze James Bond-achtige reddingsactie zullen we vast niet achterhalen, maar de fictieve reconstructie leest in elk geval als de bekende trein.’ (AM Magazine)

'Een fraaie mix van fictie, feiten en koninklijke weetjes.' (De Gooi- & Eemlander)

‘Met zijn gebruikelijke faction-methode mengt Ross feit en fictie om een aannemelijk verhaal te reconstrueren waaruit blijft dat hier geen sprake os geweest van verregaande stompzinnigheid, maar van een ingenieuze operatie waarin Mabel van Oranje centraal staat.’ (*** VN Detective en Thrillergids)

'Spannende, vlot geschreven, goed gedocumenteerde thriller waarin feiten en fictie mooi verwezen zijn.' (NBD Biblion)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Tomas Ross

Tomas Ross (1944), pseudoniem van Willem Hogendoorn, is auteur en scenarist. Na zijn studie aan de School voor de Journalistiek in Utrecht werkte hij korte tijd als journalist voor Het Vaderland, waarna hij in 1974 zijn doctoraal niet-westerse sociologie behaalde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1979 schreef hij zijn eerste boek, Loch Ness – mythe of werkelijkheid. Niet lang daarna volgde onder het pseudoniem Tomas Ross zijn eerste thriller, De honden van het verraad (1980).

Ross schreef sinds de vroege jaren tachtig tientallen romans, onder meer over het Englandspiel, de Greet Hofmans-affaire, de val van Srebrenica, de dood van Mathilde Willink en de moord op Pim Fortuyn. In vrijwel elk boek werkt hij een bestaand gegeven uit tot een verhaal waarin de feiten een even grote rol spelen als de verzonnen gebeurtenissen. Het is niet verwonderlijk dat Ross, zoon van een oud-verzetsman en pionier van de BVD, veel van zijn verhalen ontleent aan de Tweede Wereldoorlog en aan de activiteiten van de geheime inlichtingendienst. Drie van zijn romans werden bekroond met de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller: Bêta (1987), Koerier voor Sarajevo (1996) en De zesde mei (2003), ook werd hij in 2006 genomineerd voor De hand van God (2005).

Tomas Ross werkt als editor-at-large aan zijn eigen fondslijn Tomas Ross Crime (TRC), waarvoor hij nieuw schrijftalent werft en begeleidt.

Toon aanbod