Menthol
Menthol

Menthol

De man die Nederland leerde tandenpoetsen

Na vele omzwervingen arriveert Joseph Sylvester in Nederland. Hij verdient er zijn brood met Babaja tandpasta, 'het natuurgeheim van het zwarte ras'. Het geluk lacht hem toe als hij Roosje Borchert trouwt. Tot de oorlog uitbreekt.

Auteur

Frank Krake

Spreker

Jan Donkers

Speelduur

6 uur 41 min

€ 14,95

Beschrijving

Amsterdam, 1925. Joseph ‘Menthol’ Sylvester, komt na een jarenlange zwerftocht aan in de hoofdstad van Nederland. Gevlucht voor de uitzichtloze situatie in zijn geboorteland Saint Lucia en voor de rassenhaat en het geweld van de Ku Klux Klan in Amerika. Een vlucht naar de vrijheid.

Hij verdient zijn brood op markten met zijn Babajaba tandpasta, die hij aanprijst als ‘het natuurgeheim van het zwarte ras’. Daarmee trekt hij het hele land door. Complete steden en dorpen lopen uit. Menthol leert Nederland tandenpoetsen.

Roosje Borchert is een vrijgevochten dame van stand en staat als mannequin bekend als het mooiste meisje van de stad. Als zij Joseph tegenkomt is het liefde op het eerste gezicht. Hij zwart, zij blank. Een schier onmogelijke combinatie in de jaren twintig van de vorige eeuw. Maar het paar trotseert alles en iedereen en trouwt. Ze gaan wonen in een provinciestad waar nog nooit eerder iemand een zwarte man heeft gezien.

Twaalf jaar later breekt de oorlog uit. Opnieuw dreigt Josephs vrijheid te worden aangetast. Het echtpaar besluit te scheiden, uit pure liefde voor elkaar. En dat is maar goed ook…

Details

Imprint

Storytel Publishing NL

Uitgever

Storytel Publishing Netherlands NL B.V.

Publicatiedatum

15 augustus 2016

ISBN

9789462532717

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 41 min

Bestandsgrootte

551 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Frank Krake Bekijk alles

De laatste getuige

De laatste getuige

Frank Krake

€ 15,99

Meer spreker Jan Donkers Bekijk alles

Fietsen door een leeg huis

Fietsen door een leeg huis

Robert van Dijk

€ 11,99
Zo veel leven voor de deur
€ 14,99
De Zanzibardriehoek

De Zanzibardriehoek

Martin Bossenbroek

€ 19,99
De paarden van Hitler

De paarden van Hitler

Arthur Brand

€ 14,99