Luistervoorbeeld

Lieve

Auteur Ronald Giphart
Voorlezer Ronald Giphart
Speelduur 6u 15m 23s
€ 14,95

Beschrijving

Noah en Lieve zijn het powerkoppel van de Nederlandse filmwereld. Hij als talentvolle, prijswinnende regisseur, zij als spetterende actrice. Lieve is de liefde van Noahs leven. Nadat zijn muze door een auto-ongeluk om het leven is gekomen, besluit Noah, als ultieme poging om haar bij zich te houden, een film over Lieve te maken. Op dat moment is hij zich echter nog niet bewust van haar verborgen dubbelleven.

Zoals Giphart zijn lezers in zijn veelgeprezen roman Harem meenam in de wereld van de fotografie, zo neemt hij hen nu aan de hand in de even bruisende als schimmige filmwereld. Gipharts camera zwenkt van de ene kolkende scène naar de andere.

Lieve is een spannend verhaal over verliefdheid, verlangen en trouw.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 24 januari 2017
ISBN 9789462532885
Taal Nederlands
Speelduur 6u 15m 23s
Bestandsgrootte 516 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een goed boek. Bijzonder. Ga het allen lezen.' (Jellie Brouwer in Kunststof)

'Weinigen schrijven zo overtuigd, zo ‘gelovig’, over de romantische liefde, met oog voor de nodige complexiteit ervan. En hij doet het nu weer.' (**** NRC Handelsblad)

'Giphart laat zich heerlijk meevoeren door een verhaal met een feministisch kantje, over de opnamen van een film.' (**** nrc. next)

'Ronald Giphart is weer op dreef geraakt. (...) Liefde, erotiek, seks in een smeuiige verpakking. (...) Een speels-ernstige roman over de liefde.' (Trouw)

'Een vermakelijke roman vol mooie succesvolle mensen, veel liefde en seks – al dan niet betaald –, een scheut Pygmalion, een snufje Eyes Wide Shut, en veel, heel veel filmtermen.'(HP/De Tijd)
'[Giphart beschrijft] een liefdesdrama op meeslepende wijze.' (Elsevier)

'Verlangen, geheimen en trouw vormen de ingrediënten in deze spannende roman.' (Margriet)

'Het verhaal verhoogt niet alleen de temperatuur, maar is ook spannend.' (CLEEFT)

Over de auteur
Photo Ronald Giphart
Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou, die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005). In het najaar van 2010 verscheen IJsland. Ook publiceerde hij het literaire fotoboek Heldinnen in samenwerking met fotograaf Eric van den Elsen en schreef hij de culinair-literaire werken Keukenprins en, in samenwerking met Jonnie Boer, Eten, drinken en slapen. Zijn novelle Gala, het Boekenweekgeschenk van 2003, verscheen in een oplage van 780.000 exemplaren.

Voor zijn oeuvre ontving Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land. Ik ook van jou, Phileine zegt sorry en Ik omhels je met duizend armen werden met veel succes verfilmd. Giphart en Chabot met Bril, de succesvolle literaire theatervoorstelling van Giphart met Bart Chabot en Martin Bril, was in 2006 en 2007 te zien.

In 2012 was Giphart opnieuw in de Nederlandse theaters te zien. Samen met Nico Dijkshoorn ging hij op tournee met de voorstelling Matennaaiers. In 2015 deed hij een theatertour met Bart Chabot, Trio Giphart & Chabot.

Sinds 2008 schrijft Ronald Giphart voor de Volkskrant. In november 2012 verscheen zijn verhalenbundel De wake. Nanne Meulendijks, een jonge en begaafde illustrator, maakte op eigen initiatief een oogstrelende graphic novel naar De wake, het titelverhaal van Gipharts geprezen verhalenbundel. Deze uitgave verscheen in 2013. Zijn nieuwste roman Harem verscheen begin 2015.

Toon aanbod