Luistervoorbeeld

Manderley voor altijd

Auteur Tatiana de Rosnay
Spreker Karin Douma
Speelduur 14u 1m 54s
€ 15,95

Beschrijving

'Vannacht droomde ik dat ik weer naar Manderley ging.'

De openingszin van de roman Rebecca van Daphne du Maurier heeft generaties lezers doen wegdromen. Van Du Mauriers romans gingen miljoenen exemplaren over de toonbank, haar werk werd in veertig landen vertaald en Jamaica Inn en The Birds werden succesvol verfilmd door Alfred Hitchcock. Wat is er bekend over Daphne du Maurier, over de hartstochtelijke ambities van deze schrijfster, haar nauwe band met Frankrijk en de verwevenheid van haar werk en leven.

Manderley voor altijd leest als een meeslepende roman en biedt een fascinerend portret van een vrouw wier leven net zo mysterieus was als het werk dat zij schreef, vol psychologische spanning.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 22 december 2016
ISBN 9789462533004
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 14u 1m 54s
Bestandsgrootte 1156 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘De grootste verdienste van het boek is dat het de lezer zin geeft om zich zelf een oordeel te vormen over het werk van Daphne Du Maurier.’ (Trouw Letter en Geest)

‘Ik vond het een interessante roman, prettig om te lezen. Zij laat ook een macabere kant zien van Du Maurier, een kant die het verdient om herontdekt te worden.’ (Boekblad)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Tatiana de Rosnay

Tatiana de Rosnay (1961) is van Engelse, Franse en Russische afkomst en geboren in Parijs. Haar vader is de Franse wetenschapper Joël de Rosnay en haar grootvader de schilder Gaëtan de Rosnay. Tatiana’s overgrootoma is de Russische actrice Natalia Rachewskïa, directeur van het Leningrad Pushkin Theater van 1925 – 1949. Tatiana’s moeder is Engelse: haar naam is Stella Jebb en ze is dochter van de diplomaat Gladwyn Jebb.

Tatiana is opgegroeid in Parijs en daarna in Boston. In het begin van de jaren tachtig verhuist zij naar Engeland waar zij haar bachelor in Engelse literatuur behaalt.

In 1984 keert Tatiana terug naar Parijs waar zij voor veilinghuis Christie’s gaat werken. Daarna wordt ze vanuit Parijs redacteur voor het tijdschrift Vanity Fair tot 1993. Tatiana de Rosnay heeft acht romans gepubliceerd in Frankrijk. Haar naam was Sarah is de eerste roman die Tatiana in haar moedertaal Engels schreef. Deze roman is een groot succes en is in meer dan 33 landen verschenen. De verfilming van haar naam was Sarah met Kristin Scott Thomas in de hoofdrol gaat op 28 oktober 2010 in premiere. De twee andere romans van Tatiana de Rosnay die in Nederland zijn verschenen zijn Die laatste zomer en Kwetsbaar. De Rosnay woont met haar gezin in Parijs.

Toon aanbod