Luistervoorbeeld

President Donald Trump

Iedereen houdt van mij
Auteur Charles Groenhuijsen
Voorlezer Charles Groenhuijsen
Speelduur 4u 2m 17s
€ 12,95

Beschrijving

Het was voor velen onvoorstelbaar, maar gebeurde toch: op 8 november 2016 versloeg Donald Trump aartsrivaal Hillary Clinton. Hij volgt op 20 januari 2017 Barack Obama op als 45ste president van de Verenigde Staten van Amerika.

De zeventigjarige multimiljardair Trump groeide op als zoon van een New Yorkse vastgoedondernemer en had al snel door dat een gewoon burgermansbestaan níets voor hem was. Rijk wilde hij worden, beroemd, berucht, gezien, besproken: een niets en niemand ontziende winnaar.

In dit boek zet Amerika-kenner Charles Groenhuijsen zijn tanden in het fenomeen Trump. Hoe is hij geworden wie hij is? Hoe verliep de campagne tegen ‘draaikont’ Hillary Clinton? Een Amerikaanse president zonder enige politieke ervaring, is dat gevaarlijk? Een Bokito in het Witte Huis. Hoe loopt dat af?

Aan de hand van de meest trumpiaanse foto’s en uitspraken blikt Groenhuijsen in President Donald Trump - ‘Iedereen houdt van mij’ terug op de Amerikaanse verkiezingen, die werden gekenmerkt door schandalen en omstreden uitspraken. Na zijn verkiezing was ruziezoeker Trump ineens poeslief en riep op tot nationale verzoening. Maar hoe duurzaam is dat vrome voornemen?

Inhoud
Vooraf: Donald Trump for President
Hoofdstuk 1: Campagne 2016 - Is Donald Trump gestoord of geniaal?
Hoofdstuk 2: De wereld van Donald Trump - Van de lucky sperm club naar het Witte Huis
Hoofdstuk 3: De zakenwereld van Donald Trump - Hij bouwt schaamteloos voor de schaamteloos rijken
Hoofdstuk 4: President Donald Trump - Zegen of nachtmerrie?
Tenslotte: Kan Trump ook bescheiden, nederig en geduldig zijn?

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 9 januari 2017
ISBN 9789462533943
Taal Nederlands
Speelduur 4u 2m 17s
Bestandsgrootte 333 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Charles Groenhuijsen
Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen (1954) was jarenlang correspondent in Amerika voor het NOS Journaal. Tegenwoordig werkt hij als journalist, spreker en televisiemaker in de VS en in Nederland. Hij publiceerde een aantal veelgelezen boeken over Amerika, zijn tweede vaderland, waaronder Oh, oh, Amerika en Amerikanen zijn niet gek.

Toon aanbod