Luistervoorbeeld

100 gelukkige dagen

Auteur Fausto Brizzi
Spreker Stijn Westenend
Speelduur 10u 47m 5s
€ 14,95

Beschrijving

In 100 gelukkige dagen van Fausto Brizzi zwiert Lucio door het leven. Hij heeft vrienden en vrouwen bij de vleet. Zijn vrouw Paola heeft er genoeg van en zet hem buiten de deur. Voorgoed. Een dag later krijgt Lucio vreselijk nieuws: hij is ziek en heeft in het gunstigste geval nog honderd dagen te leven. Wat nu?

Lucio stort zich in wilde plannen en geniet breeduit. Want zeg nou zelf, wat is er fijner dan la dolce vita? Algauw beseft hij echter dat hij maar één ding wil: echte liefde…

100 gelukkige dagen is een ode aan het leven voor de lezers van Jojo Moyes, Nick Hornby en Jenny Downham.

Fausto Brizzi is een Italiaanse tv-producer van bittersweet romantische comedy’s. Zijn werk is vooral geliefd vanwege het onbetwistbaar Italiaanse levensgevoel en de sterke psychologische diepgang. Zijn debuutroman 100 gelukkige dagen — een grappig, wijs en ontroerend verhaal — zal de basis vormen van een grote publieksfilm.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 23 maart 2017
ISBN 9789462534209
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 47m 5s
Bestandsgrootte 889 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Dit zou nog wel eens de zomerroman van 2015 kunnen worden.’ (Boekhandel Krings)

‘100 gelukkige dagen is een grappig en ontroerend verhaal.’ (Mediterranee)

‘Dit boek kun je niet lezen zonder in de lach te schieten, vertederd te worden én een traantje weg te pinken.’ (Vriendin)

‘Dit zou nog wel eens de zomerroman van 2015 kunnen worden.’ (Boekhandel Krings)

‘Een roman met een zwaar onderwerp, maar het verhaal maakt je juist vaak aan het lachen en troost je met de gedachte dat het leven vol mooie verrassingen zit.’ (Elle)

‘In de stijl van Nick Hornby, met veel anekdotes en plezierige uitweidingen.’ (La Repubblica)

‘Beklemmend, zielig en hilarisch, een boek waarvan je tranen in je ogen krijgt maar dat je tegelijkertijd veelvuldig en hard laat lachen. Als je het ergens mee zou moeten vergelijken komt Kluuns Komt een vrouw bij de dokter aardig in de buurt. ****’ (Hebban.nl)

‘Fausto Brizzi schrijft in 100 gelukkige dagen een vrolijk, sfeervol maar oh, zo hartverscheurend verhaal, een ode aan het leven, de liefde en aan zijn vaderland Italië.’ (Boekhandel Bruna Horst)

‘100 gelukkige dagen is een beauty, een verrukkelijk boek. Vertederend op zijn tijd, altijd optimistisch, soms dromerig, dan weer stout. Maar ook, inherent aan het onderwerp, op zijn tijd doordrenkt van weemoed. De brok in de keel wisselt de brede glimlach af. Een boek met een vrolijke slinger én met een gouden randje.’ (www.leeskost.nl)

‘Man van boekverkoper las onlangs dit boek uit. Hield het niet he-le-maal droog en vond het zijn mooiste boek ooit gelezen. Van dat huilen om boeken kijk ik allang niet meer op (sorry schat), maar van die conclusie wel. Dus, ik heb m net uitgelezen. En hij heeft gelijk: het is een Prachtboek. Over Lucio die te horen krijgt dat-ie nog 3 maanden te leven heeft, 100 dagen. En dan is het tóch geen verdrietig, maar vrolijk energiek boek! Wat volgt is namelijk een geweldig waardevolle tijd, een ode aan het leven. En een schop onder je kont. Wat doe jij nu eigenlijk met je kostbare tijd? Verkwisten?! Hopla, doe er wat aan! En begin met het lezen van dit boek!’ (Boekhandel Stevens)

‘Een serieus onderwerp, maar niet te zwaar geschreven.’ (Flair)

‘Scherpzinnige dialogen, vermakelijke anekdotes en amusante uitweidingen maken dit een aangenaam onderhoudend verhaal dat op een vlotte wijze te lezen is. Ook ontroerend en op sommige momenten ietwat cynisch en ironisch. Dit boek heeft regelmatig een lach op mijn gezicht getoverd, maar ook de tranen hebben niet ontbroken. Tranen van het lachen en tranen van de ontroering. 100 gelukkige dagen is een verhaal dat je niet mag missen en moet lezen!’ (Boekenbijlage.nl)

‘100 gelukkige dagen is een echte eyeopener om het leven te vieren. Niet later, maar nu!’ (bydagmarvalerie.nl)

‘Tegelijk grappige en ontroerende roman.’ (Goed Gevoel)

‘Een bitterzoete, ontroerende en desondanks optimistische roman in een onmiskenbaar ltaliaanse sfeer. Levendig geschreven met spottende humor, verrassend veel psychologische diepgang prachtig getekende karakters en verhaalversterkend toegepaste typografische grapjes. Succesvol scriptschrijver, producent en regisseur Fausto Brizzi (1968) levert met dit ijzersterke romandebuut een boek af dat tot nadenken stemt.’ (NBD Biblion)

‘Een aanrader van de bovenste plank.’ (boek.be)

‘Geniet van dit brokje Dolce Vita.’ (OKRA Magazine)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Mooi boek, mooie levenlessen
Mooi boek over wat belangrijk is in het leven. Ik heb deze gelezen na 'Je leeft maar 1 keer' en stelt ook zeker niet teleur. Aanrader!
Over de auteur
Photo Fausto Brizzi

Fausto Brizzi (1968) is een Italiaanse scenarioschrijver, regisseur en producent van bitterzoete romantische tv-comedy’s. Zijn werk is vooral geliefd vanwege het onbetwistbaar Italiaanse levensgevoel en de sterke psychologische diepgang. Zijn debuutroman 100 gelukkige dagen – een grappig, wijs en ontroerend verhaal – zal de basis vormen van een grote publieksfilm.

Toon aanbod