Luistervoorbeeld

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Auteur Benjamin Alire Sáenz
Voorlezer
Speelduur 7u 24m 2s
€ 14,95

Beschrijving

'Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.'

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben - behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 25 augustus 2017
ISBN 9789462538023
Taal Nederlands
Speelduur 7u 24m 2s
Bestandsgrootte 407 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Benjamin Alire Sáenz
Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz (1954) is de schrijver van het veelgeprezen en bekroonde boek Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum. Daarnaast schreef hij enkele kinderboeken, nog een aantal YA-romans en gedichtenbundels.

Benjamin werd geboren in Old Picacho, een piepkleine community in New Mexico, als middelste van zeven kinderen. Nadat hij de middelbare school had afgemaakt, studeerde hij in Denver geesteswetenschappen en filosofie. Daarna vertrok hij naar België, om theologie te studeren in Leuven. Hij was een tijdje priester in El Paso (Texas), voordat hij weer terugkeerde naar de universiteit.

Deze keer studeerde hij Engels en Creative Writing aan de universiteit van Texas. Nadat hij zijn master had behaald, studeerde hij een jaar aan de universiteit van Iowa. Daarna kreeg hij de prestigieuze Wallace E. Stegner fellowship, waarmee hij aan Stanford kon studeren. Dit hielp zijn schrijverscarrière: in zijn Stanford-tijd werd zijn eerste dichtbundel gepubliceerd. Benjamin werd toegelaten tot het PhD-programma van Stanford en studeerde er nog twee jaar langer.

Na Stanford gaf hij les aan de universiteit van Texas. Dit heeft hij drieëntwintig jaar gedaan: in mei 2016 is hij met pensioen gegaan. Ondertussen bleef hij schrijven, want zoals hij zelf uitlegt: ‘Ik weet niet hoe dat moet, niet schrijven.’

Benjamin Alire Sàenz heeft een indrukwekkende lijst aan prijzen gewonnen.

Toon aanbod