Luistervoorbeeld

Het vrouwenhart

Auteur Janneke Wittekoek
Voorlezer Janneke Wittekoek
Speelduur 4u 29m 38s
€ 13,95

Beschrijving

Cardioloog dr. Janneke Wittekoek heeft als missie om het vrouwenhart op de kaart te zetten, zodat minder vrouwen zullen sterven aan hart- en vaatziekten; daar sterven in Nederland elke dag 57 vrouwen aan. Mannen hebben vaak een krampende of drukkende pijn op de borst, vrouwen krijgen klachten als vermoeidheid, kortademigheid en rugpijn. Lange tijd werden deze klachten bij vrouwen niet direct gekoppeld aan hartklachten.

Wittekoek gaat in Het vrouwenhart in op het ontstaan van dit verschil en legt het ontstaan van deze symptomen bij vrouwen uit. In 80% van de gevallen kunnen hartklachten voorkomen worden door verandering in leefstijl. Naast een populair-wetenschappelijke uitleg over het hart en hartklachten geeft zij eveneens goede tips en ideeën om beter voor je hart te zorgen.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 18 augustus 2017
ISBN 9789462538047
Taal Nederlands
Speelduur 4u 29m 38s
Bestandsgrootte 370 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Janneke Wittekoek
Janneke Wittekoek

Janneke Wittekoek (1969) voltooide haar specialisatie tot cardioloog in 2008 en begon vervolgens een carrière als ondernemer in de zorg. In 2013 opende ze de HeartLife Klinieken in Utrecht; een expertisecentrum voor hart en gezondheid, gespecialiseerd in zowel behandeling als preventie van hart- en vaatziekten, met daarbij speciale aandacht voor vrouwen.

Toon aanbod