Luistervoorbeeld

Zachte heelmeesters

Auteur Nicolet Steemers
Voorlezer Willemijn de Vries
Speelduur 6u 44m 19s
€ 13,95

Beschrijving

Drie maanden lang leeft de gescheiden huisarts Heleen in slopende onzekerheid. Haar tienerdochter Mila verdwijnt op de avond van de veertiende juni spoorloos en er wordt niets meer van haar vernomen. Als het meisje op een middag in september vermagerd en ondervoed door de politie wordt aangetroffen op een bankje in het park, lijkt de ergste nachtmerrie voorbij te zijn. Heleen besluit Mila, bij wie een vorm van geheugenverlies is geconstateerd, buiten de medische molen te houden en haar de tijd en de ruimte te geven om tot zichzelf te komen. Maar doet ze hier wel goed aan? En laat ze zich niet teveel in slaap sussen door de schijnbare terugkeer naar het normale leven?

Deze vragen worden pijnlijk dwingend als Mila voor de tweede keer verdwijnt en Heleen als enige niet gelooft dat haar dochter er vrijwillig met een vriendje tussenuit geknepen is. Een radeloze zoektocht volgt, waarbij Heleen schokkende ontdekkingen doet.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 18 september 2017
ISBN 9789462538788
Taal Nederlands
Speelduur 6u 44m 19s
Bestandsgrootte 370 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'De razende vaart van Zachte heelmeesters komt op het conto van de vele dialogen waarmee Steemers het verhaal vertelt (…) het is opvallend hoe ze het aandurft om de spanning zo nu en dan te doorbreken door snedige, droog-komische opmerkingen van moeder Heleen.' (TC Tubantia / Theo Hakkert)

'Een hoogst origineel plot… en een mooi zwart randje op het eind. Niks eind goed al goed.' (VN Detective Thrillergids)

'Een psychologisch sterk verhaal over wrede manipulatie, waarbij mensen beschadigd worden en waarop de gewelddadige dood wel moét volgen.' (Volkskrant)

Over de auteur
Photo Nicolet Steemers
Nicolet Steemers

Nicolet Steemers (1969) werd geboren in Hengelo (O), studeerde gitaar aan het Twents Conservatorium en belandde via het vertalen van toneelstukken en de journalistiek in het schrijversvak. Ze brak door met het boek Zachte heelmeesters, waarin een moeder vermoedt dat haar tienerdochter ernstig gemanipuleerd wordt. Daarna verschenen Lichtval, over een disfunctionele toneelfamilie, en Overspel, het boek bij de gelijknamige televisieserie.

Het boek Tweedracht, waarin tweelingzussen door omstandigheden lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan, verscheen in 2015 bij Uitgeverij De Geus.
Zachte heelmeesters en Lichtval werden beide ook in Duitsland gepubliceerd.

Toon aanbod