Luistervoorbeeld

Lichtval

Auteur Nicolet Steemers
Voorlezer Miryanna van Reeden
Speelduur 8u 35m 57s
€ 12,95

Beschrijving

De verhoudingen binnen de acteursfamilie Lorenz staan onder zware druk sinds Ellis, de oudste dochter, twee jaar geleden is verongelukt. Wat is er precies gebeurd in de nacht dat ze van de vuurtoren viel? Nooit, maar dan ook nooit was Aline van plan nog eens voet te zetten op het Waddeneiland waar zich de ramp heeft voltrokken. Totdat ze gebeld wordt met de mededeling dat de familie heeft besloten de as van haar zus op Ameland te verstrooien. Met tegenzin keert Aline terug naar het vakantiehuis van haar ouders. De herinnering aan de gebeurtenissen die ze twee jaar lang heeft proberen te verdringen, komt met elke lichtbundel die de vuurtoren over het eiland laat striemen meer naar boven. Door welke herinneringen wordt haar andere zus Masha gekweld? En welke rol heeft haar broer Jules gespeeld?

Lichtval is een thriller over ambitie, verraad en liefde.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 18 september 2017
ISBN 9789462538795
Taal Nederlands
Speelduur 8u 35m 57s
Bestandsgrootte 473 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Lichtval speelt niet alleen in de theaterwereld, Lichtval is theater, de dialogen swingen grommend van de pagina’s. Zo te verfilmen.' (De Spanningsblog / Theo Hakkert)

'Steemers behoort ongetwijfeld tot het linker rijtje van de Nederlandse damescompetitie.' (VN Detective en Thrillergids 2010)

'Eindelijk weer eens een spannend boek van Hollandse bodem dat met kop en schouders uitsteekt boven de rest! Lichtval kan zo verfilmd worden tot de nieuwe Festen.' (Libelle)

Over de auteur
Photo Nicolet Steemers
Nicolet Steemers

Nicolet Steemers (1969) werd geboren in Hengelo (O), studeerde gitaar aan het Twents Conservatorium en belandde via het vertalen van toneelstukken en de journalistiek in het schrijversvak. Ze brak door met het boek Zachte heelmeesters, waarin een moeder vermoedt dat haar tienerdochter ernstig gemanipuleerd wordt. Daarna verschenen Lichtval, over een disfunctionele toneelfamilie, en Overspel, het boek bij de gelijknamige televisieserie.

Het boek Tweedracht, waarin tweelingzussen door omstandigheden lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan, verscheen in 2015 bij Uitgeverij De Geus.
Zachte heelmeesters en Lichtval werden beide ook in Duitsland gepubliceerd.

Toon aanbod