Luistervoorbeeld

Mijn papa is een prins

Auteur Thea Dubelaar
Voorlezer Thea Dubelaar
Speelduur 1u 7m 44s
€ 2,99

Beschrijving

San woont op een woonboot. Samen met haar moeder. Iedere dag fietst ze naar school. Dan komt ze altijd een hond tegen. San is bang voor die hond. Want hij springt tegen haar op. Als haar moeder werkt, gaat ze naar opa en oma. Oma kan niet goed meer lopen. Daarom kunnen ze niet met vakantie. ‘Dat is niet erg,’ zegt opa. ‘Wij bouwen gewoon een vakantie-land in de tuin.’ San mag helpen om India te maken.

San ontdekt dat ze een vader heeft. Hij is een prins. Prins weet niet of San zijn dochter is en dat mag hij ook niet ontdekken want dan neemt hij haar misschien mee naar zijn paleis in India.

Op een dag staat er een grote auto in de straat. Daarin zit haar moeder. En een meneer in een mooi pak. Het lijkt wel een prins...

Inhoud
1. De boot
2. Taart
3. San valt
4. Te laat
5. Op reis
6. De brief
7. Een piraat
8. Woest
9. Een lief kind
10. De kikker
11. De rat
12. Een rat in bed
13. Een geheim kind
14. Tim is bang
15. Mam gaat uit
16. De prins
17. Geen prinses
18. De bek van Hulk
19. Een prins vol prut
20. Een schoon pak
21. San damt met prins
22. Het ongeluk
23. Geen zoen voor prins
24. Samen vissen
25. Het feest
26. Tim en prins
27. Dag papaprins
28. Welkom in India

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 15 januari 2014
ISBN 9789462550001
Taal Nederlands
Speelduur 1u 7m 44s
Bestandsgrootte 62 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Thea Dubelaar
Thea Dubelaar

Thea Dubelaar (1947) kan als geen ander heel moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken. Ze schreef over misbruik en mishandeling, over de vernietiging van de natuur, of over de handel in dieren. Toch weet ze haar verhalen altijd een hoopvol slot te geven. Haar verhalen voor jongere kinderen zijn vooral grappig en vol vaart geschreven.

Thea Dubelaar schreef haar eerste verhalen voor het kindertijdschrift Okki. De eenentwintig korte verhaaltjes vormden samen haar eerste boek, Sjanetje, waarvoor ze in 1980 een Zilveren Griffel kreeg. Ze schrijft vooral spannende en vrolijke verhalen over kinderen die anders zijn dan anderen. Ze wil in haar boeken begrip kweken voor andere culturen en meningen. Zo gaat ze ieder jaar een aantal maanden naar het eiland Guadeloupe, waar haar man geboren is. Daar speelt ook haar boek Nanseli, waar ren je heen? De invloed van haar Antilliaanse leven is ook te zien in bijvoorbeeld De mislukte moordenaar. In veel van haar boeken komen kinderen met veel fantasie voor. Ze beleven (in hun fantasie) allerlei avonturen.

Toon aanbod