De paradox van Tinguely
De paradox van Tinguely

De paradox van Tinguely

Wat betekent het woord liefde?

De hoofdfiguur zonder naam - hij kan iedereen zijn - gaat op zoek naar de vrouw uit een droom en komt tot de ontdekking dat er verschillende werelden zijn waarin de liefde verschillende betekenissen...

Auteur

Theo Monkhorst

Spreker

Tomislav Tudjman

Speelduur

12 uur 44 min

€ 19,95

Beschrijving

Een zoektocht naar de liefde, dat is misschien de beste karakteristiek van deze ongewone roman. De hoofdfiguur zonder naam - hij kan iedereen zijn - gaat op zoek naar de vrouw uit een droom en komt tot de ontdekking dat er verschillende werelden zijn waarin de liefde verschillende betekenissen heeft. Bovenal ontdekt hij de paradox dat liefde en haat, leven en oorlog, in elkaar overgaan en dat er vele vormen van liefde zijn: de mysterieuze liefde van de vrouw in zijn dromen, de zusterlijke en later erotische liefde van haar dochter, de vanzelfsprekende liefde van zijn vrouw en de liefde voor de oorlog van de Amerikaanse Afghanistan veteraan. In de bewegende beelden van de Zwitserse kunstenaar Tinguely ontdekt hij de paradox dat schoonheid en deconstructie bij elkaar horen.

Deze filosofische en surrealistische roman onderscheidt zich van veel moderne literatuur doordat hij realiteit en droom vermengt en de lezer met meer vragen dan antwoorden achterlaat.

Details

Imprint

Bookora

Uitgever

Bookora Media B.V.

Publicatiedatum

15 mei 2015

ISBN

9789462550094

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 44 min

Bestandsgrootte

700 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags