De held van Oer en het geheim van Schroei
De held van Oer en het geheim van Schroei

De held van Oer en het geheim van Schroei

De elf Uuvvv uit het Rijk van Oer verlangt zo naar zijn mensenvriend Justin, dat hij zich in de gedaante van een eend naar de mensenwereld verplaatst. Helaas heeft hij zijn terugkeer niet veiliggesteld. Leeftijd: 10+

Auteur

Thea Dubelaar

Spreker

Thea Dubelaar

Speelduur

4 uur 46 min

€ 4,99

Beschrijving

Er is een groot onheil over Oer gekomen. Elke dag verdwijnen er tientallen elfen en andere fabelwezens. Niemand weet waarom ze zijn verdwenen of waar ze naartoe zijn. Daarom wordt Justin, de held van Oer, nog één keer door de elfenkoning om hulp gevraagd. Op zoek naar de verdwenen Oerwezens komt hij terecht in de Schroei, een onherbergzaam oord van lava en vuur. Weten de reuzen die daar leven méér van de verdwijningen?

Derde deel over Justin en Uuvvv, waarin zij het geheim van de parallelle wereld Schroei moeten oplossen. Beluister ook de twee eerste delen: De held van Oer en De held van Oer in het Rijk van Schijn.

Inhoud
Hoofdstuk 1 De boodschapper
Hoofdstuk 2 Groot onheil
Hoofdstuk 3 Met zijn vieren op weg
Hoofdstuk 4 De boorders
Hoofdstuk 5 Schroei
Hoofdstuk 6 Het blauwe lint
Hoofdstuk 7 Spicht en Kogelrond
Hoofdstuk 8 De onverwachte ontmoeting
Hoofdstuk 9 De bouwmeesters
Hoofdstuk 10 Reuzen reuzen
Hoofdstuk 11 De invasie
Hoofdstuk 12 Een list
Hoofdstuk 13 De onderdeur
Hoofdstuk 14 Waltrauts grot
Hoofdstuk 15 Verrassing
Hoofdstuk 16 Het oog
Hoofdstuk 17 Toverchaos
Hoofdstuk 18 Nieuws
Hoofdstuk 19 De uitbarsting
Hoofdstuk 20 De terugkeer
Hoofdstuk 21 De list
Hoofdstuk 22 Eeuwigdurende dank

Details

Imprint

Bookora

Uitgever

Bookora Media B.V.

Publicatiedatum

8 januari 2016

ISBN

9789462550407

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 46 min

Bestandsgrootte

263 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Thea Dubelaar (1947) kan als geen ander heel moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken. Ze schreef over misbruik en mishandeling, over de vernietiging van de natuur, of over de handel in dieren. Toch weet ze haar verhalen altijd een hoopvol slot te geven. Haar verhalen voor jongere kinderen zijn vooral grappig en vol vaart geschreven.

Thea Dubelaar schreef haar eerste verhalen voor het kindertijdschrift Okki. De eenentwintig korte verhaaltjes vormden samen haar eerste boek, Sjanetje, waarvoor ze in 1980 een Zilveren Griffel kreeg. Ze schrijft vooral spannende en vrolijke verhalen over kinderen die anders zijn dan anderen. Ze wil in haar boeken begrip kweken voor andere culturen en meningen. Zo gaat ze ieder jaar een aantal maanden naar het eiland Guadeloupe, waar haar man geboren is. Daar speelt ook haar boek Nanseli, waar ren je heen? De invloed van haar Antilliaanse leven is ook te zien in bijvoorbeeld De mislukte moordenaar. In veel van haar boeken komen kinderen met veel fantasie voor. Ze beleven (in hun fantasie) allerlei avonturen.