Luistervoorbeeld

De ziener

Auteur Clement Roorda
Voorlezer Mirjam van Raamsdonk
Speelduur 12u 9m 13s
€ 19,95

Beschrijving

De Ziener is het ontroerende vervolg op de Tovenaar. Sinds de confrontatie tussen Naïr en Bodo zijn twintig jaar voorbij gegaan. In Anthune heerst chaos en er dreigt oorlog met Ustahs. Bodo is verdwenen en voor de meeste mensen is hij een held geworden. Over hem doen talloze verhalen de ronde. Verschillende mensen, onder wie zijn dochter, gaan op zoek naar Bodo om hem voor eigen doelen te gebruiken.

De Ziener hoort net als De Tovenaar tot het genre ‘fantasy’, maar dan de ‘unplugged’ variant. Ook in De Ziener wordt niet getoverd, er zijn geen feeën, draken, vliegende bezemstelen of anderszins, dit in de volle overtuiging dat het gewone leven zonder dat al magisch genoeg is. Ook in dit verhaal spelen tovenaars geen rol.

Details

Uitgeverij Bookora
Publicatiedatum 27 oktober 2014
ISBN 9789462550438
Taal Nederlands
Speelduur 12u 9m 13s
Bestandsgrootte 381 Mb
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Clement Roorda
Clement Roorda

Clement Roorda (1964) was van jongs af aan een verwoed lezer met altijd al de behoefte om ook zelf te schrijven. Naast schrijven is hij werkzaam in de gezondheidszorg, een bron van ervaring voor de emoties in het leven waar het echt om gaat: leven, leren, houden van, afscheid nemen en toch gelukkig zijn.

Hij stelt: ‘het schrijven van een boek is niet alleen heel leuk om te doen, het is een uitdaging! Niets is inspirerender dan af en toe verdwalen in een eigen wereld, een wereld waarin je als schrijver de eerste bezoeker bent, een gids die als enige de weg weet’.

De Tovenaar is ontstaan in het begin van de jaren negentig. Toen werden de eerste schetsen geschreven. In 2002 werd voor het eerst geprobeerd al die beelden uit te werken en op te schrijven. Halverwege het schrijven werd de tekst weggegooid – die was niet goed genoeg – en werd weer opnieuw begonnen. Het boek groeide. Nadat begin 2004 de eerste versie van De Tovenaar geprint werd duurde nog een jaar voordat het klaar was voor uitgave.

Sinds 4 november 2011 is De Ziener uitgeveven als Ebook. De papieren uitgave van De Ziener staat gepland voor 2013. Deel 3 (De God) vordert - vangwege de studie van de auteur – langzaam maar gestaag.

Verhalen van Clement Roorda zijn gepubliceerd in Pure Fantasy en Pure Thrillers.

Toon aanbod