Luistervoorbeeld

De wonderbril

Auteur Thea Dubelaar
Voorlezer Thea Dubelaar
Speelduur 1u 24m 47s
€ 9,95

Beschrijving

De wonderbril gaat over Sjuul en haar vriend Tim die een heel bijzondere bril vinden. Met de bril zien ze dingen die je anders echt nooit ziet. Een monsterspons bijvoorbeeld, en je moeder die in bloei staat of zelfs je dode opa en je kunt nog met hem praten ook.

De wonderbril is een grappig en aangrijpend verhaal over Sjuul en haar lieve oma die na de dood van opa een zee van tranen huilt. En over de stoere Tim die dol is op dieren en op zijn vader die helaas naar Australië gaat verhuizen.

Inhoud
Hoofdstuk 1: De verboden grot
Hoofdstuk 2: Een eng pad
Hoofdstuk 3: De bril
Hoofdstuk 4: De kikkerjongen
Hoofdstuk 5: Een verrassing
Hoofdstuk 6: Een zee van tranen
Hoofdstuk 7: De nieuwe fiets
Hoofdstuk 8: Drie dubbele domkop
Hoofdstuk 9: Een monsterspons
Hoofdstuk 10: Verslapen
Hoofdstuk 11: Romeo en Julia
Hoofdstuk 12: Wandelen met opa
Hoofdstuk 13: Kippen met sokken
Hoofdstuk 14: Vliegen
Hoofdstuk 15: Sterrenstof
Hoofdstuk 16: Lunchen en sjoppen
Hoofdstuk 17: In de vuilnisbak
Hoofdstuk 18: Naar Australië
Hoofdstuk 19: Onzin
Hoofdstuk 20: Kapot
Hoofdstuk 21: Met je ogen dicht
Hoofdstuk 22: Geluksdag

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 26 september 2016
ISBN 9789462550568
Taal Nederlands
Speelduur 1u 24m 47s
Bestandsgrootte 78 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Thea Dubelaar
Thea Dubelaar

Thea Dubelaar (1947) kan als geen ander heel moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken. Ze schreef over misbruik en mishandeling, over de vernietiging van de natuur, of over de handel in dieren. Toch weet ze haar verhalen altijd een hoopvol slot te geven. Haar verhalen voor jongere kinderen zijn vooral grappig en vol vaart geschreven.

Thea Dubelaar schreef haar eerste verhalen voor het kindertijdschrift Okki. De eenentwintig korte verhaaltjes vormden samen haar eerste boek, Sjanetje, waarvoor ze in 1980 een Zilveren Griffel kreeg. Ze schrijft vooral spannende en vrolijke verhalen over kinderen die anders zijn dan anderen. Ze wil in haar boeken begrip kweken voor andere culturen en meningen. Zo gaat ze ieder jaar een aantal maanden naar het eiland Guadeloupe, waar haar man geboren is. Daar speelt ook haar boek Nanseli, waar ren je heen? De invloed van haar Antilliaanse leven is ook te zien in bijvoorbeeld De mislukte moordenaar. In veel van haar boeken komen kinderen met veel fantasie voor. Ze beleven (in hun fantasie) allerlei avonturen.

Toon aanbod