Luistervoorbeeld

Knierevalidatie een hoofdzaak

Maak zelf je revalidatie tot een succes
Auteur Joris de Wildt
Voorlezer Joris de Wildt
Speelduur 1u 37m 57s
€ 9,99

Beschrijving

Een knierevalidatie, hoe pak je dat aan? Je bent geneigd alleen aan het fysieke gedeelte te denken: oefeningen uitvoeren voor je knie. Maar wist je dat het mentale aspect van de revalidatie minstens zo belangrijk is?
In dit boek beschrijft Joris de Wildt hoe jij op de beste manier je knierevalidatie kunt doorlopen, met aandacht voor het fysieke herstel, maar met het mentale aspect als hoofdzaak.

Er zijn 8 hoofdstukken.

1. Leer je blessure accepteren
2. Wees regisseur van je revalidatie
3. Kies je begeleidingsteam zorgvuldig
4. Bereid jezelf voor op je operatie
5. Maak doelen voor je revalidatie
6. Maak een persoonlijk stappenplan
7. Realiseer je stappenplan en je doelen
8. Blijf revalideren na je revalidatie
Elke hoofdstuk beschrijft een belangrijk deel van het revalidatie proces. Het is een eenvoudig en duidelijk geschreven boek.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 2 april 2019
ISBN 9789462550773
Taal Nederlands
Speelduur 1u 37m 57s
Bestandsgrootte 135 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Blessures zijn nooit dezelfde, omdat de gekwetste sporter een uniek persoon is. En dus moet deze unieke persoon de regie voeren over zijn revalidatie. Dat is de belangrijke boodschap van dit boek!" (Bert De Cuyper, Professor Sportpsychologie KU Leuven)

"Joris weet precies op de juiste manier uit te leggen hoe je in mentale topconditie kan zorgen voor een optimaal knieherstel." (Jackie Reardon, founder van de Mindset-methode)

"Als voorbereiding op of tijdens je kruisband revalidatie, waar het mentale aspect een hele grote rol speelt, is dit boek een echte aanrader om te lezen." (Jeroen van de Camp, FC Kruisband)

Over de auteur
Joris de Wildt

Joris de Wildt is in 2006 afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie te Nijmegen. In 2014 heeft hij de Alba Academie met succes afgerond en mag hij zich coach practitioner noemen, al noemt hij het zelf liever mindset trainer. Door deze post HBO coachopleiding heeft hij zich verder gespecialiseerd in de mentale kant van het herstel.

In 2016 is Joris Kniecare gestart. Hij vond dat als je je specialiseert in één onderdeel je de beste zorg kunt bieden. Hij vindt dat je kennis moet delen. De verscheidene blogs, video’s en oefeningen zijn hier het resultaat van. Verder geeft Joris college aan de HAN aan de studenten met de minor sportfysiotherapie over de mentale aspecten tijdens een voorste kruisband revalidatie.

Toon aanbod