Luistervoorbeeld

Het meisje van toen

Een wraakthriller
Auteur Edward Hendriks
Voorlezer Sophie Veldhuizen
Speelduur 3u 18m 27s
€ 3,99

Beschrijving

Sommige meisjes uit je verleden kun je maar beter nooit meer zien.

Thuis zat mijn Brenda, acht maanden zwanger, en op de barkruk naast me zat Lieve, roodharig met sproeten, en vanaf het eerste moment dat mijn ogen de groene van haar vonden, wist ik dat ik de fout van mijn leven zou begaan. Ze was betoverend. Ik gebruik het woord niet vaak, maar zij was het in de ware zin des woords.
‘Hou m’n kruk vrij,’ zei ze op een gegeven moment, analoog aan Hazes en zijn stompzinnige lied. Die komt dus nooit meer terug, dacht ik.
Maar dit verhaal ging niet als in de teksten van de volkszanger. Ze was echt alleen even naar de wc geweest en een paar minuten later was Lieve - want zo noemde ze zich - er weer.
Ze vroeg me of ik haar naar huis wilde brengen. Ik kon nauwelijks geloven dat het echt gebeurde. Ze was te jong, ik te oud en vooral te getrouwd. En bovendien zou ik binnen een paar weken vader worden.
Natuurlijk had ik haar moeten bedanken voor haar gezelschap en aan moeten bieden een taxi voor haar te bellen. Drie kussen op de wang en dat was dan dat.

Zo had het moeten gaan.
Maar zo ging het niet.

Twintig jaar geleden bedroog Paul Meertens de vrouw met wie hij pas getrouwd was. Nu, terwijl hij een goede baan bij een IT-bedrijf heeft, staat hij oog in oog met zijn onenightstand van toen, Lieve Breevoort. Ze solliciteert naar de functie van managementassistente. Paul is van slag, maar herpakt zich. Hij besluit een afwijzingsbrief te sturen en het hele voorval zo snel mogelijk te vergeten. Maar zo makkelijk laat Lieve zich deze keer echter niet aan de kant schuiven. Weldra ziet hij haar terug als danslerares van zijn jongste dochter, als de nieuwe squashpartner van zijn vrouw en als de invalster op school. Hij begint haar werkelijk overal te zien. Wordt hij gek? Nee, het is erger dan dat. Ze is uit op wraak en ze heeft verdomd lang de tijd gehad om die voor te bereiden…

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 3 april 2019
ISBN 9789462550841
Taal Nederlands
Speelduur 3u 18m 27s
Bestandsgrootte 273 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Door het hoge tempo wordt de lezer al meegesleept, maar ook de vele ontwikkelingen die zich razendsnel na elkaar opvolgen zorgen ervoor dat de aandacht behouden blijft." (Passie voor Boeken)

"'Het meisje van toen' is in een paar uur uitgelezen. Niet alleen omdat het een novelle is, maar ook doordat het simpelweg niet weg te leggen is. Ideaal dus om je even te verliezen in een spannende thriller waar wraak een bizarre wending neemt." (Woorden van Meij)

"'Het meisje van toen' is een spannende thriller die de vaart er constant in houdt. Eén die je niet meer loslaat tot aan het zinderende slot." (recensie op bol.com)

"'Het meisje van toen' kent een goede opbouw: van een rustig begin waarin we Paul leren kennen, naar het best wel spannende einde. Een sterke maag is bij het lezen van deze novelle overigens aanbevolen." (ThrillZone)

"Wat een heerlijk verhaal is dit! Ik kan niet anders zeggen. Het is spannend vanaf het begin tot het einde met een goede opbouw en een leuke twist aan het einde. Het is altijd knap als een schrijver in een kort verhaal alles kan vertellen met een goed kloppend einde." (Connies Boekkies)

Over de auteur
Edward Hendriks

Edward Hendriks is een Nederlandse copywriter en auteur. Naast een aantal thrillers uitgegeven door De Fontein heeft hij ook spannende korte verhalen op zijn naam staan. In zijn werk komen gewone mensen door een gebeurtenis vaak in een situatie terecht waarin het uiterste van hen wordt gevergd. Eerder werk van Hendriks: Bloedgeld, Gezworen vrienden en Geen weg terug.

Toon aanbod