Luistervoorbeeld

Nooit meer voor een baas je bed uit

Voor jezelf beginnen? Alles wat je moet weten om succesvol te starten
Auteur Oscar Bulthuis
Voorlezer Oscar Bulthuis
Speelduur 4u 38m 20s
€ 24,50

Beschrijving

Nooit meer voor een baas je bed uit! is specifiek geschreven en ingesproken voor iedereen die voor zichzelf begint of dit overweegt. Het gaat uitgebreid in op de vragen die jij als (aspirant) startende ondernemer moet beantwoorden. Verder krijg je toegang tot een 12-tal ondersteunende korte films over ondernemen. En zonder te veel te verklappen: dit zijn geen saaie films à la Powerpoint of films waarin andere ondernemers geïnterviewd worden en jou ‘wijze lessen’ leren. Nee, deze films blijven je bij en helpen jou echt te begrijpen waar je op moet letten als startende ondernemer.
De voorbereiding Het boek begint ogenschijnlijk simpel met het beantwoorden van de vraag wat ondernemen eigenlijk is, om daarna meteen door te gaan naar het belang van jouw drijfveren. Waarom is het belangrijk om heel goed te weten waarom jij deze stap zet? Wat wil je het liefst bereiken en wat heb je ervoor over? Er is geen goed of fout. Iedere starter is anders, iedere starter heeft zijn eigen motivatie en doelen. Je begint met dit voor jezelf inzichtelijk te maken: het vormt de brandstof voor de rest van jouw ondernemersavontuur.
Wat komt er veel bij kijken! Bijna alle starters die de auteur heeft mogen begeleiden en spreken, geven hem steevast terug: wat komt er eigenlijk veel bij kijken als je voor jezelf begint! Je bent als zelfstandige niet alleen degene die het product/de dienst maakt of levert, je bent ook de verkoper, de financieel directeur en de marketingmanager, om maar een paar rollen te noemen. De meeste startende ondernemers krijgen hun bedrijf niet goed van de grond omdat het hier ergens misgaat. Ze hebben verzuimd een goed fundament op deze punten onder hun bedrijf te leggen. Door de tips in dit luisterboek tot je te nemen en te implementeren, maak jij deze fout niet. Daardoor komt er een stevige basis onder je bedrijf te liggen; het maakt daarbij niet uit of je ‘alleen’ blijft werken of dat je (uiteindelijk) personeel in dienst neemt.
Voorbereiding versus Avontuur Het grootste deel van Nooit meer voor een baas je bed uit! gaat over de voorbereiding. Je leert jezelf als aspirant-ondernemer kennen en je schrijft spelenderwijs je ondernemingsplan. Op ongeveer twee derde van het boek weet jij waar je aan toe bent en of (en hoe!) je sterk van start kunt gaan. Het kan ook zijn dat je er op dit moment achter bent gekomen dat voor jezelf beginnen toch niet zo bij je past of dat je idee (nog) niet goed genoeg is. Het is beter om daar nu al achter te komen, dan pas na een jaar als je veel hebt opgegeven en hebt geïnvesteerd. Als dat het resultaat is van een paar uur luisteren naar dit boek, is dat – hoe jammer ook - heel waardevol.
Als het verkeerslicht echter wel op groen staat voor je, kun je door met je ondernemersavontuur. Er komt dan, zeker in het begin, van alles op je af en alles loopt anders. Je voorbereiding is echter zeker niet voor niets geweest. Je kunt veel beter anticiperen en reageren op de omstandigheden als jij goed bent voorbereid. Ook krijg je in het tweede deel van het luisterboek waardevolle tips over strategie, timemanagement, valkuilen en het genereren van omzet.
Films, templates en opdrachten Je kunt nog zoveel boeken lezen of beluisteren of seminars bezoeken, maar waar het om gaat is dat je daadwerkelijk iets gaat doen met de kennis en inzichten die je opdoet. Dat is de reden dat er bij Nooit meer voor een baas je bed uit! opdrachten horen, templates meegeleverd worden en je de mogelijkheid hebt online films te bekijken. Op deze manier ‘landt’ alles veel beter. Luister eerst naar het luisterboek en bekijk op de aangegeven momenten ook de films. Daarna ga je met de opdrachten aan de slag en luister je eventueel de stukjes die je lastig vond nog een keer terug. Mocht je sommige onderdelen echt lastig blijven vinden en daarbij hulp wensen: praat met andere starters of stuur de auteur een berichtje via het contactformulier op DeStartersAcademie.nl

Heel veel succes en luisterplezier met Nooit meer voor een baas je bed uit!

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 14 mei 2019
ISBN 9789462550988
Taal Nederlands
Speelduur 4u 38m 20s
Bestandsgrootte 382 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

R. Vermeulen, april 2019
Ga je starten? Dan is dit een no-brainer
Als je voor jezelf wilt gaan beginnen is dit boek van Oscar Bulthuis een absolute must read. In duidelijke stappen word je meegenomen op reis naar je uiteindelijke doel, het starten van je eigen bedrijf. Duidelijk en simpel, zoals het hoort te zijn.
P.T.B. van Dam, 17 april 2019
Dankzij dit boek ben ik succesvoller.
In maart 2019 kreeg ik dit boek in handen. Het boek zet aan tot nadenken, nodigt uit om opdrachten te doen en bewust te worden. De geweldige video's, die je bij dit boek kunt bekijken, maken dit boek anders dan andere boeken over ondernemen. Het is net of je met de ondernemer praat. En hij je goede en gemeende adviezen geeft. De eerste adviezen heb ik al ter harte genomen en dat heeft me al een nieuwe klant opgeleverd.
RonaldSmo, Bussum 8 mei 2019
Een praktisch en duidelijk boek. Heeft mij op een uitzonderlijk makkelijke wijze inzicht gegeven wat ik heb te doen om voor mezelf te beginnen.
Mitchell van Aard, april 2019
De films en het boek hebben mij enorm geholpen mijn ondernemingsplan te schrijven
E. van Gestel, april 2019
Neem het boek van Oscar in de hand en hij brengt je bedrijf naar een hoger niveau

Over de auteur
Oscar Bulthuis

Oscar Bulthuis is auteur, ondernemer en oprichter van De Starters Academie. Hij is tevens als docent Ondernemerschap verbonden aan Hogeschool Windesheim. Hij heeft inmiddels duizenden mensen geïnspireerd en geholpen met het starten van hun eigen bedrijf.

Toon aanbod