Luistervoorbeeld

Dementie, hoe ga je ermee om?

Een praktische en positieve gids voor mantelzorgers
Auteur Ezra van Zadelhoff, Tosca Janssens
Voorlezer Tosca Janssens
Speelduur 5u 56m 44s
€ 12,99

Beschrijving

Het aantal mensen met dementie neemt toe en daarmee ook het aantal mantelzorgers. Partners, familieleden en andere naasten nemen de zorg dan op zich. Dementie begint vaak met geheugenproblemen en desoriëntatie, maar gaandeweg worden de problemen groter. Veel mantelzorgers worden geconfronteerd met verandering van gedrag en persoonlijkheid en veel mensen met dementie krijgen last van depressiviteit.

Het goede nieuws is dat mensen met dementie nog steeds denken, voelen en zichzelf duidelijk kunnen maken. Afhankelijk van het stadium van de ziekte is er vaak nog veel mogelijk. Aan de hand van de honderd meestgestelde vragen door mantelzorgers nemen we je mee in de wereld van de dementie. Zo leer je hoe je op een prettige manier kunt zorgen voor iemand met dementie. En, niet onbelangrijk, hoe je ervoor zorgt dat je jezelf niet vergeet.

- Een positief en praktisch boek dat focust op wat nog kan.
- Met 100 adviezen om meteen in de praktijk te brengen.
- In Nederland zijn er ca. 300.000 mensen met dementie, in België ca. 125.000

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 23 mei 2019
ISBN 9789462551046
Taal Nederlands
Speelduur 5u 56m 44s
Bestandsgrootte 490 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Handzame en overzichtelijke gids met veel praktische tips voor de mantelzorger. Prettig leesbaar en een aanrader voor iedere mantelzorger die met (beginnende) dementie te maken heeft. Helpt je goed op weg." (Bron onbeked)

Over de auteur
Photo Ezra van Zadelhoff
Ezra van Zadelhoff

Ezra van Zadelhoff is als coach, onderzoeker en trainer werkzaam op het gebied van kwaliteit van leven voor personen met dementie en hun naasten.

Toon aanbod