Luistervoorbeeld

Vlindereconomie

Van groei naar ontwikkeling
Auteur Jack Cox
Voorlezer Christiaan Koetsier
Speelduur 4u 20m 52s
€ 21,95

Beschrijving

De vragen die ondernemer en financieel expert Jack Cox (1969) zich stelt in Vlindereconomie: Hoe houdbaar is ons financiële systeem en is ons economisch handelen te vergelijken met het gedrag van een rups die eet en eet zoveel hij kan? Onze Nederlandse levensstijl zorgt ervoor dat we inmiddels al drieënhalve planeet nodig hebben om te voorzien in onze levensbehoeftes. Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat we onze aarde op een gezonde wijze overdragen aan de volgende generatie?

Het antwoord vond Cox in de natuur en in de wijsheid van volkeren die leven volgens de oer-wetten van die natuur. Hij vond het ook in de Afrikaanse filosofie van Ubuntu, die stelt dat iedere mens alleen bestaat door anderen. De analyses van een aantal spraakmakende economen, historici en politici vormden voor Cox de basis van de uitgangspunten voor zijn Vlindereconomie.

Zoals een rups transformeert naar een vlinder, zo zal onze economische denkwijze moeten verschuiven van groei naar ontwikkeling.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 27 juni 2019
ISBN 9789462551275
Taal Nederlands
Speelduur 4u 20m 52s
Bestandsgrootte 358 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

Op een heldere en poëtische manier laat dit boek zien dat het nodig en mogelijk is onze economische en financiële systemen fundamenteel te veranderen en weer dienstbaar te maken aan de samenleving - Jan Terlouw

Over de auteur
Jack Cox

Jack Cox is directeur eigenaar van een onafhankelijke beleggingsonderneming en oprichter van Econsenso. Hij ziet het als een van zijn taken om de financieel-economische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op de voet te volgen en deze te beoordelen op hun financieel duurzame karakter.

Toon aanbod