Denken in organisaties
Denken in organisaties

Denken in organisaties

Pleidooi voor een nieuwe Verlichting

Veel economische wetten die lange tijd de basis vormden van het denken in organisaties werken niet meer. Het is hoog tijd om anders na te denken over samenwerken, duurzame ontwikkeling en rijkdom.

Auteurs

Tjip de Jong, Joseph Kessels

Sprekers

Tjip de Jong, Joseph Kessels

Speelduur

6 uur 19 min

€ 12,99

Beschrijving

Veel economische wetten die lange tijd de basis vormden van het denken in organisaties werken niet meer. Het dogmatische geloof in marktwerking, vraag en aanbod, winstdenken en een amorele groei om de groei zorgt ervoor dat bedrijven krakend tot stilstand komen. De leefomgeving van toekomstige generaties loopt daarbij onherstelbare schade op. Het is hoog tijd om anders na te denken over samenwerken, duurzame ontwikkeling en rijkdom. Maar hoe dan?

In Denken in organisaties grijpen Tjip de Jong en Joseph Kessels terug op de belangrijkste inzichten uit de verlichtingsfilosofie en passen die toe op vraagstukken van de 21ste eeuw. Daardoor ontstaat er ruimte voor innovatie, vernieuwing en duurzame verandering. Al filosoferend komen zij tot een inspirerende routekaart waarmee ze nieuwe inzichten bieden om naar de toekomst van organisaties te kijken. Zij moedigen aan om weer zelfstandig en kritisch te durven denken, met meer aandacht voor altruïsme, empathie en duurzaamheid als drijfveren voor het menselijk handelen.

Bij dit boek hoort een interactieve website: www.denkeninorganisaties.nl

Details

Imprint

Bookora

Uitgever

Bookora Media B.V.

Publicatiedatum

19 september 2019

ISBN

9789462551732

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 19 min

Bestandsgrootte

521 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Tjip de Jong is zelfstandig organisatieadviseur en onderzoeker. Hij schreef eerder o.a. Verslaafd aan organiseren en de bestseller We presteerden nog lang en gelukkig.Joseph Kessels is emeritus hoogleraar Human Resource Development aan de Universiteit Twente en coauteur van de bestseller Opleidingskunde. Samen met Cora Smit startte hij in 1977 Kessels & Smit.