Luistervoorbeeld

Sinterklaas zakt door zijn paard

Auteur Thea Dubelaar
Voorlezer Thea Dubelaar
Speelduur 1u 41m 58s
€ 9,99

Beschrijving

Het paard van Sinterklaas is te dik. Hij zakt al door zijn benen als Piet Pedro op zijn rug springt. Hoe moet hij dan straks Sinterklaas over de daken dragen? Pedro besluit dat Amerigo op dieet moet. Hij mag alleen nog maar droog gras eten en hij moet elke dag tien kilometer draven. Maar in de wei staat ook een vijgenboom en juist van die heerlijke zoete vijgen snoept Amerigo zo graag…. Het leukste luisterboek voor de winter.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 11 november 2019
ISBN 9789462551909
Taal Nederlands
Speelduur 1u 41m 58s
Bestandsgrootte 140 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

Tijdens alle voorbereidingen op het grote feest van Sinterklaas blijkt dat Amerigo, Sints trouwe schimmel, te dik is! Hij zakt al door zijn benen als Piet Pedro op zijn rug springt. Deze bedenkt allerlei oplossingen: van niet meer snoepen van de vijgen tot zelfs de aanschaf van een ander (bruin) paard...! Met wat vallen en opstaan kan de Sint, met Amerigo, toch op tijd met de stoomboot naar Nederland vertrekken! In vlot, goed en vaak grappig Nederlands wordt het verhaal verteld, in korte, overzichtelijke (voorlees)hoofdstukken. De kleurige prenten, soms wel paginagroot, ondersteunen het verhaal meesterlijk: vol details en met veel gevoel voor humor ( ... ) een boek om in de Sinterklaasperiode vaak te pakken en voor te lezen ( of te luisteren ) zowel thuis als op school en bij de naschoolse opvang. Auteur en illustrator - bekend van diverse uitgaven - hebben er samen zo iets moois van gemaakt (.....) Vanaf ca. 5 jaar.

Hannelore Rubie

Briljant boek van Dubelaar - Prachtig geschreven boek, voor iedereen, jong en oud. Het voelt na het lezen echt aan alsof Sinterklaas je buurman is of zo - Geweldig boek.

Over de auteur
Photo Thea Dubelaar
Thea Dubelaar

Thea Dubelaar (1947) kan als geen ander heel moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken. Ze schreef over misbruik en mishandeling, over de vernietiging van de natuur, of over de handel in dieren. Toch weet ze haar verhalen altijd een hoopvol slot te geven. Haar verhalen voor jongere kinderen zijn vooral grappig en vol vaart geschreven.

Thea Dubelaar schreef haar eerste verhalen voor het kindertijdschrift Okki. De eenentwintig korte verhaaltjes vormden samen haar eerste boek, Sjanetje, waarvoor ze in 1980 een Zilveren Griffel kreeg. Ze schrijft vooral spannende en vrolijke verhalen over kinderen die anders zijn dan anderen. Ze wil in haar boeken begrip kweken voor andere culturen en meningen. Zo gaat ze ieder jaar een aantal maanden naar het eiland Guadeloupe, waar haar man geboren is. Daar speelt ook haar boek Nanseli, waar ren je heen? De invloed van haar Antilliaanse leven is ook te zien in bijvoorbeeld De mislukte moordenaar. In veel van haar boeken komen kinderen met veel fantasie voor. Ze beleven (in hun fantasie) allerlei avonturen.

Toon aanbod