Luistervoorbeeld

Praten lucht op

Levendige gesprekken voor een gezonde relatie
Auteur Angèle Nederlof, Sjaak Vane
Voorlezer Angèle Nederlof
Speelduur 3u 15m 39s
€ 12,99

Beschrijving

‘Wij praten langs elkaar heen’, of: ‘Hij zoekt altijd een oplossing, terwijl ik er alleen over wil praten’, zijn veelgehoorde uitspraken in de beslotenheid van de therapiekamer. Ondanks alle goede bedoelingen en de verliefde start, lijkt het contact bij veel stellen steeds meer uit te draaien op oppervlakkige mededelingen en ruzies over futiliteiten. En dat is niet alleen het geval bij langdurige relaties, maar komt tegenwoordig ook vaak voor bij jongere koppels.

Kern van het probleem is gebrekkige communicatie. In Praten Lucht Op belichten de auteurs vijf soorten gesprekken die regelmatig gevoerd moeten worden om te voorkomen dat je relatie doodbloed. Ze geven tips en doen suggesties om gesprekken in goede banen te leiden. Welk soort gesprek is voor jou op welk moment belangrijk? En hoe pak je zo’n gesprek aan? Het boek sluit af met het ‘Praten Lucht Op’-programma. Daarin wordt op een rijtje gezet welke contactmomenten voor een relatie cruciaal zijn. En er worden gespreksonderwerpen aangedragen waarmee je direct aan de slag kunt.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 22 januari 2020
ISBN 9789462552296
Taal Nederlands
Speelduur 3u 15m 39s
Bestandsgrootte 269 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Angèle Nederlof

Angèle Nederlof en Sjaak Vane zijn relatietherapeuten en oprichters van www.relatietherapie-weekend.nl. Ze zijn vijfendertig jaar bij elkaar en hebben voor dit boek mede geput uit eigen ervaringen.

Toon aanbod