De artiflat
De artiflat

De artiflat

Een kunstenaarsflat in het hiernamaals

Meer dan 80 kunstenaars van allerlei slag, ooit beroemdheden op het aardse beleven hun avonturen in de kunstenaarskolonie de artiflat, waaronder hoofdrolspelers als Dmitri Sjostakovitsj, Pablo Picasso, Marlène Dietrich, Marilyn Monroe, Vincent van Gogh, Johann Sebastian Bach, Freddy Mercury.

Auteur

Toon Verbeek

Spreker

Inge Ipenburg

Speelduur

25 uur 17 min

€ 14,99

Beschrijving

Welkom in de Artiflat
Dit is het verhaal van de Artiflat, een kunstenaarsflat in het noorden van Johannesburg, een grote stad in het hiernamaals. Negen verdiepingen telt de flat met tweeënzeventig appartementen. Bovenaan vier reusachtige penthouses, onderaan elf piepkleine appartementjes. Hoe hoger je komt, des te voornamer de bewoners, al denken daar sommigen anders over. Lieden van allerlei slag wonen er in de Artiflat: klassieke componisten, kunstschilders, dichters, een balletdanser, een beeldhouwster, zangers en zangeressen, popmuzikanten, twee dirigenten, acteurs en zo verder. Op de begane grond wonen drie purgatijnen, zielen gevlucht of vrijgelaten uit het vagevuur, het purgatorium: Wigbert, de barkeeper van café de Nadorst, huismeester Smit met zijn hondje Lodewijk en juffrouw Annette, de beheerster van de wasserette.

Op de uiterste hoek links, naast de entree, bevindt zich café de Nadorst, een toevluchtsoord voor menig bewoner. Aan de andere zijde van de entree het winkeltje van de huismeester, met daarachter het pianokamertje, de oefenruimte bedoeld voor bewoners van de lagere etages en daar weer naast de schilderszaal.

De hoofdstad van het hiernamaals, Sint-Petrusburg is een miljoenenstad, een stad met allure, een stad waar alles mag maar niets hoeft. Een stad waar duizenden ex-purgatijnen hun toevlucht hebben gezocht, een stad ook met een uitgaanscentrum en een rosse buurt. Andere grote steden zijn Voorstad Sint-Jacoba, ook wel de Bloemenstad genoemd, Mozestown, Holy City, en Johannesburg, de stad waarin zich dit verhaal grotendeels afspeelt.

Details

Imprint

Bookora

Uitgever

Bookora Media B.V.

Publicatiedatum

17 maart 2020

ISBN

9789462552487

Taal

Nederlands

Speelduur

25 uur 17 min

Bestandsgrootte

2083 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Toon Verbeek (Hoorn 1946) studeerde trompet en directie aan het conservatorium in Hilversum. Aan het Utrechtse conservatorium behaalde hij het diploma schoolmuziek. Verbeek volgde aan de universiteit van Utrecht het vak muziekgeschiedenis bij professor Kees Vellekoop. Bij uitgeverij Wolters Noordhoff verschenen Verbeeks lesmethoden voor het basis-en middelbaar onderwijs, waaronder het boek Met de muziek mee. Tevens schreef hij De Muzen, vijfhonderd klassieke hits.

Meer spreker Inge Ipenburg Bekijk alles

Meedogenloos

Meedogenloos

Joop van Riessen

€ 12,99
Ik kan je redden

Ik kan je redden

Sofie Delporte

€ 14,99
Ik zie je

Ik zie je

Yrsa Sigurdardóttir

€ 15,99
Hitte

Hitte

James Patterson, Michael Ledwidge

€ 12,99