Verslaafd aan organiseren
Verslaafd aan organiseren

Verslaafd aan organiseren

8 sluipmoordenaars die verandering tegenhouden

Organisaties zijn verslaafd aan zinloze routines. Tjip de Jong behandelt acht dominante organisatieverslavingen en biedt zes manieren om als organisatie af te kicken.

Auteur

Tjip de Jong

Spreker

Tjip de Jong

Speelduur

3 uur 8 min

€ 14,99

Beschrijving

Tenenkrommende strategiedagen, complexe verantwoordingsdocumenten, nutteloze vergaderingen. Organisaties zijn verslaafd. Niet aan drank of drugs, maar aan zinloze routines. Het bijbehorende gedrag leidt tot niets en kost ons veel energie. We kunnen er zelfs ziek van worden. Verslavingen nemen de werkelijkheid over. Ze ondermijnen duurzame prestaties, demotiveren professionals en zetten organisaties steeds verder onder druk. Diep van binnen weten we dit wel, en toch doen we er allemaal aan mee.
Tjip de Jong behandelt acht dominante organisatieverslavingen, zoals tijdverslaving, functieverslaving, opstapelverslaving en machtverslaving. Waar komen deze sluipmoordenaars vandaan? Welke schade veroorzaken ze? Welke strategieën gebruiken organisaties om hun disfunctioneren te maskeren? En wat vraagt het om af te kicken? Je leest het in 'Verslaafd aan organiseren!'
- Een nieuwe visie op het (dis)functioneren van organisaties - Over hoe verslavingen ons dagelijks werk steeds meer beheersen en daarmee verandering tegenhouden - Met zes manieren om als organisatie af te kicken

Details

Imprint

Bookora

Uitgever

Bookora Media B.V.

Publicatiedatum

21 juli 2020

ISBN

9789462553293

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 8 min

Bestandsgrootte

259 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Tjip de Jong is zelfstandig organisatieadviseur en onderzoeker. Hij schreef eerder o.a. Verslaafd aan organiseren en de bestseller We presteerden nog lang en gelukkig.