Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko
Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko

Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko

Wat je nodig hebt voor een gelukkig leven... en wat er allemaal de kliko in kan

Wat is geluk? Dit luisterboek geeft een helder antwoord. Een stevig handvat voor iedereen die gelukkig wil worden. Tientallen levensverhalen wijzen de weg naar een fijner, gelukkiger leven.

Auteur

Jan Jaap van Hoeckel

Spreker

Stijn Westenend

Speelduur

4 uur 19 min

€ 9,99

Beschrijving

Dit luisterboek gaat over geluk. Het bevat twee delen. In het eerste deel 'Geluk, hoe werkt 't?' gaat Jan Jaap van Hoeckel dieper in op het fenomeen geluk. Wat is geluk eigenlijk? En wat is het vooral niet? Daarmee gaat hij de nodige misverstanden over geluk te lijf. Mensen die denken dat je niet altijd gelukkig kunt zijn. Mensen die denken dat geluk voor iedereen verschillend is. Hij maakt er in duidelijke taal korte metten mee. Geluk krijgt zo een helder gezicht, waar je wat mee kunt in je dagelijks leven. Wat is het? Aan welke voorwaarden moet je voldoen om gelukkig te zijn? Hij noemt dat de zes hoofdschakelaars, die stuk voor stuk worden uitgediept.

Het tweede deel 'Geluk, hoe doe je 't?' bevat tientallen anekdotes, voorvallen en observaties uit het leven van alledag. Veel herkenbare onderwerpen komen aan bod. Waarom kijk je eigenlijk tegen iemand op? Kan dat wel, jezelf zijn? Vanzelfsprekendheid, het keelt je geluk. Mensen die zich verschuilen achter 'zo ben ik nu eenmaal!' Door iedereen aardig gevonden willen worden, wat is daar eigenlijk mis mee? Schuld, vaak een veel te groot woord. Niet doen zoals het hoort, heerlijk! Dol zijn op kritiek, daar kom je ver mee. Positief leven weg ermee! Maak Mandela in je wakker. Enzovoort. Jan Jaap van Hoeckel is niet bang om heilige huisjes om te duwen, om je te confronteren met je tekortkomingen, om je doen en laten aan de kaak te stellen. Hij adviseert: gooi de automatische piloot in je leven het raam uit. Denk na, leef bewust, weet wat je zegt, denkt en doet, kauw er op en maak jezelf gelukkig. Iedereen kan het, jij ook. Dit luisterboek geeft je energie, hoop en vertrouwen. Het verandert je denken over geluk en dus je leven. Geluk is je deel, heel zeker.

Details

Imprint

Bookora

Uitgever

Bookora Media B.V.

Publicatiedatum

30 juli 2020

ISBN

9789462553415

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 19 min

Bestandsgrootte

356 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Jan Jaap van Hoeckel (1941), afkomstig uit een gezin van 11 kinderen, heeft lang moeten vechten om zijn plaats in dit leven te veroveren. Hij praat met je vanuit zijn lange levenservaring en zijn werk als communicatieadviseur, mediator en coach. Dankzij zijn helder taalgebruik voel je je direct aangesproken, hij heeft het tegen jou. Zijn kracht is: hij houdt van mensen, door dik en dun. Als je bij hem aanklopt helpt hij. Ook nu, met dit luisterboek.

Meer spreker Stijn Westenend Bekijk alles

Waarom natuur goed voor je hersenen is
€ 14,99
De Libië tactiek

De Libië tactiek

Joel C. Rosenberg

€ 16,99
100 Gelukkige dagen

100 Gelukkige dagen

Fausto Brizzi

€ 14,99
Hoe kun je Gods stem verstaan?
€ 14,99