Luistervoorbeeld

Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko

Wat je nodig hebt voor een gelukkig leven... en wat er allemaal de kliko in kan
Auteur Jan Jaap van Hoeckel
Voorlezer Stijn Westenend
Speelduur 4u 19m 25s
€ 9,99

Beschrijving

Dit luisterboek gaat over geluk. Het bevat twee delen. In het eerste deel 'Geluk, hoe werkt 't?' gaat Jan Jaap van Hoeckel dieper in op het fenomeen geluk. Wat is geluk eigenlijk? En wat is het vooral niet? Daarmee gaat hij de nodige misverstanden over geluk te lijf. Mensen die denken dat je niet altijd gelukkig kunt zijn. Mensen die denken dat geluk voor iedereen verschillend is. Hij maakt er in duidelijke taal korte metten mee. Geluk krijgt zo een helder gezicht, waar je wat mee kunt in je dagelijks leven. Wat is het? Aan welke voorwaarden moet je voldoen om gelukkig te zijn? Hij noemt dat de zes hoofdschakelaars, die stuk voor stuk worden uitgediept.

Het tweede deel 'Geluk, hoe doe je 't?' bevat tientallen anekdotes, voorvallen en observaties uit het leven van alledag. Veel herkenbare onderwerpen komen aan bod. Waarom kijk je eigenlijk tegen iemand op? Kan dat wel, jezelf zijn? Vanzelfsprekendheid, het keelt je geluk. Mensen die zich verschuilen achter 'zo ben ik nu eenmaal!' Door iedereen aardig gevonden willen worden, wat is daar eigenlijk mis mee? Schuld, vaak een veel te groot woord. Niet doen zoals het hoort, heerlijk! Dol zijn op kritiek, daar kom je ver mee. Positief leven weg ermee! Maak Mandela in je wakker. Enzovoort. Jan Jaap van Hoeckel is niet bang om heilige huisjes om te duwen, om je te confronteren met je tekortkomingen, om je doen en laten aan de kaak te stellen. Hij adviseert: gooi de automatische piloot in je leven het raam uit. Denk na, leef bewust, weet wat je zegt, denkt en doet, kauw er op en maak jezelf gelukkig. Iedereen kan het, jij ook. Dit luisterboek geeft je energie, hoop en vertrouwen. Het verandert je denken over geluk en dus je leven. Geluk is je deel, heel zeker.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 30 juli 2020
ISBN 9789462553415
Taal Nederlands
Speelduur 4u 19m 25s
Bestandsgrootte 356 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Jan Jaap van Hoeckel

Jan Jaap van Hoeckel (1941), afkomstig uit een gezin van 11 kinderen, heeft lang moeten vechten om zijn plaats in dit leven te veroveren. Hij praat met je vanuit zijn lange levenservaring en zijn werk als communicatieadviseur, mediator en coach. Dankzij zijn helder taalgebruik voel je je direct aangesproken, hij heeft het tegen jou. Zijn kracht is: hij houdt van mensen, door dik en dun. Als je bij hem aanklopt helpt hij. Ook nu, met dit luisterboek.

Toon aanbod