Luistervoorbeeld

De enige dwarsligger op de weg naar geluk ben je zelf

Een boek vol hoop en houvast voor een gelukkig leven
Auteur Jan Jaap van Hoeckel
Voorlezer Stijn Westenend
Speelduur 4u 19m 3s
€ 9,99

Beschrijving

Gelukkig zijn, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Jan Jaap van Hoeckel kan erover meepraten, lange tijd heeft hij geworsteld met zijn ongelukkig zijn. Al heel jong voelde hij zich een gevangene in zijn eigen leven. Klem, onvrij, hij kon geen kant op. Het kwam eigenlijk niet in hem op om geluk te zoeken, hij was al blij als hij van zijn rotgevoelens af zou kunnen komen, waar hij overigens geen moment in geloofde. Daar gaat het eerste deel van dit luisterboek over. De lange, taaie weg, het vallen en opstaan, de therapeuten, en uiteindelijk het kwijtraken van zijn angsten en onzekerheden, zijn ongelooflijke ontdekkingen en het langzaam maar zeker verwerven van prachtige en bruikbare inzichten. Het is de weg die iedereen gaat die besluit te kappen met het ongelukkig zijn en de afslag te nemen naar een fijner, vrijer, gelukkiger leven. En ja, ook hij vond zijn geluk, hoewel de weg geen einde kent, geluk blijft groeien, wordt groter en groter, levenslang. Dat ervaart hij elke dag weer.

In het tweede deel komen weer de nodige anekdotes, ervaringen en observaties langszij, zoals in al zijn boeken. Regelmatig gooit hij de knuppel in het hoenderhok, vanzelfsprekendheden worden zonder pardon onderuitgehaald. Elk verhaal zet je aan het denken over de wereld, over je omgeving en vooral over jezelf. Een paar voorbeelden. Loslaten, dat moet je leren. Nee, zegt Jan Jaap van Hoeckel, we moeten juist leren vastpakken! Jezelf zijn, waar gaat dat over? Er is immers niks veranderlijker dan de mens? Angst en praktische bezwaren, die houden je af van je geluk. Volg je hart, hoor je vaak, maar wat moet je daar eigenlijk mee? Spijt is bijna altijd onterecht. Elke opvoeding beschadigt je in meer of mindere mate. Zwart-wit denken wordt vaak als negatief bestempeld, heel onterecht! Voorgoed gelukkig, kan dat eigenlijk wel? Zeker kan dat. En zo gaat het maar door, een half luisterboek vol prikkelende verhalen, zo uit het leven geplukt. Dit is een bron van inspiratie, de woorden zullen je diep raken en je een stevige duw geven in de richting van een gelukkiger leven.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 30 juli 2020
ISBN 9789462553439
Taal Nederlands
Speelduur 4u 19m 3s
Bestandsgrootte 355 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Geluk lijkt iets ongrijpbaar. Maar dit boek geeft grip op dat wat je echt gelukkig kan maken. In dit 3e boek over geluk spiegelt Jan Jaap van Hoeckel zijn eigen levenspad aan geluk(kig worden). Het levert een kwetsbaar en tegelijk krachtig beeld op over wat een gelukkig leven breekt en maakt. En geeft inzicht in een wezenlijk verschil tussen schijngeluk en werkelijk geluk. Aansprekende voorvallen en praktijksituaties geven daarbij handvatten om de dwarsligger op je weg naar geluk te ontmaskeren." H.L. de Haan

Over de auteur
Jan Jaap van Hoeckel

Jan Jaap van Hoeckel (1941), afkomstig uit een gezin van 11 kinderen, heeft lang moeten vechten om zijn plaats in dit leven te veroveren. Hij praat met je vanuit zijn lange levenservaring en zijn werk als communicatieadviseur, mediator en coach. Dankzij zijn helder taalgebruik voel je je direct aangesproken, hij heeft het tegen jou. Zijn kracht is: hij houdt van mensen, door dik en dun. Als je bij hem aanklopt helpt hij. Ook nu, met dit luisterboek.

Toon aanbod