Luistervoorbeeld

Van Bar Mitswa tot Chanoeka

een kennismaking met het Joodse volk en zijn religie, aangevuld met prachtige muziek voor de Sjabbat en Hoge Feestdagen
Auteur Jochanan Belinfante
Spreker Jochanan Belinfante
Speelduur 2u 10m 13s
€ 14,95

Beschrijving

Een uniek luistercollege over het Joodse leven van vandaag, waarbij vele onderwerpen rondom het Jodendom aan bod komen, zoals: Wat zijn de hoogtepunten van het jaar in het Joodse leven? Wat gebeurt er thuis én in de synagoge tijdens de Sjabbat en andere Joodse feestdagen zoals bij Rosj HaSjana (het Joods Nieuwjaar), Pesach (Joods Paasfeest) en Jom Kippur (Grote Verzoendag)? Wat is een Bar en Bat Mitswa en wat doe ik als ik daarvoor uitgenodigd ben? Hoe zit het met de spijswetten? Een waardevolle kennismaking met het Jodendom door Jochanan Belinfante, aangevuld met prachtige muziek voor de Sjabbat en de Hoge Feestdagen, uitgevoerd door Tzivya Belinfante op de cello. Jochanan Chaïm Belinfante was 14 jaar lang voorzanger (Chazzan) en leraar voor de Tilburgse Liberaal Joodse Gemeente, en een aantal jaren voorzitter van het Joodse Leerhuis te Meerssen. Vanaf 1999 geeft hij door heel Nederland cursussen over diverse Joodse onderwerpen voor verschillende cursuscentra, waaronder het Joods Educatief Centrum 'Crescas'.

Details

ImprintLuisterWijs
UitgeverSchrijverspunt (digitaal)
Publicatiedatum 31 januari 2022
ISBN 9789462665712
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 10m 13s
Bestandsgrootte 93 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Jochanan Chaïm Belinfante was 14 jaar lang voorzanger (Chazzan) en leraar voor de Tilburgse Liberaal Joodse Gemeente, en een aantal jaren voorzitter van het Joodse Leerhuis te Meerssen.

Vanaf 1999 geeft hij door heel Nederland cursussen over diverse Joodse onderwerpen voor verschillende cursuscentra, waaronder het Joods Educatief Centrum 'Crescas'.

Toon aanbod