Luistervoorbeeld

Op adem komen

Lichamelijke spanning herkennen en verminderen
Auteur Rixt Kuiper
Voorlezer Anja Timmerman, Mike Blom, Rixt Kuiper
Speelduur 1u 12m 58s
€ 12,95

Beschrijving

Op adem komen is een luisterboek dat rust en energie geeft aan mensen die streven naar een ontspannen levenshouding. Gespannen spieren, kortademigheid, hartkloppingen en pijn in de maag zijn slechts enkele verschijnselen die zich kunnen voordoen als tijdelijke fysieke spanning wordt omgezet in langdurige spanning. Deze ongezonde klachten kunnen verminderen met de gerichte oefeningen in dit luisterboek. De ademhalings- en spierontspanningsoefeningen zijn divers van aard.

Het luisterboek bevat vier onderdelen. Het eerste deel geeft een aantal korte oefeningen die u kunt doen wanneer u lang in dezelfde houding achter het bureau hebt gezeten of iets moet gaan doen waarvoor u gespannen bent. Het volgende onderdeel leert u een 'ontspannen uitgangshouding': actief ontspannen staan (handig bijvoorbeeld wanneer u een presentatie gaat geven) en een actief ontspannen zithouding. Het derde en grootste deel van het luisterboek is gewijd aan oefeningen die u tot rust brengen, bijvoorbeeld het 'ontspannen van top tot teen', fijn om voor het slapengaan te doen.
Met het deel 'Energizer’ krijgt u nieuwe energie met beweging- en dansoefeningen.

Gebruik de meegeleverde matrix (als pdf) voor het zoeken naar de juiste ontspanningsoefening, of luister naar de muziek en kom tot rust. De matrix bevat een overzicht van 'spanningssignalen' (onder meer buikpijn, hoofdpijn, piekeren, moeilijk in slaap komen) en potentieel spanning oproepende situaties (bijvoorbeeld een moeilijk gesprek, presentatie of deadline). Door een spanningsignaal te combineren met een lastige situatie, vindt u in de matrix de oefening die het meest geschikt is.

Inhoud
Introductie luisterboek
Deel 1: Ontspannen kort en bondig
1 Introductie
2 Ontspan je schouders
3 Massage voor je zintuigen
4 Volg je adem

Deel 2: Ontspannen uitgangshouding
1 Introductie
2 Actief ontspannen staan
3 Actief ontspannen zitten
4 Reis door je lijf

Deel 3: Ontspannen als bron van rust
1 Introductie
2 Ontspannen van top tot teen
3 Rust voor lichaam en geest
4 Gedachtestroom
5 Mentale training

Deel 4: Energizer
1 Introductie
2 Dansen geeft energie
3 De balans opmaken

Details

UitgeverThema
Publicatiedatum 12 juni 2015
ISBN 9789462720039
Taal Nederlands
Speelduur 1u 12m 58s
Bestandsgrootte 89 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'... De meeste oefeningen bevatten prachtige pianomuziek, onder meer van Didier Squiban. Alleen daar zou je al rustig van worden.' (SimplifyLife)

Over de auteur
Photo Rixt Kuiper
Rixt Kuiper

Rixt Kuiper (1972) is auteur en professional coach. Ze coacht managers die met meer gemak en overtuiging willen communiceren en leidinggeven. Tevens begeleidt ze mensen bij het vinden van meer balans in een hectisch bestaan. Disney, Procter & Gamble en General Electric scharen zich onder haar klanten. Rixt woonde en werkte van 2003 tot 2010 in Amerika en Azië.

Toon aanbod