Luistervoorbeeld

Vrachtbrief

Zeven minnaressen, zeven brieven, zeven oldtimers en een ontwrichtende nalatenschap
Auteur Miriam Guensberg
Voorlezer Henk Waaijenberg, Nelleke Dansen
Speelduur 5u 16m 49s
€ 12,99

Beschrijving

Ooit vocht de Poolse Myron Kaminski bij het Geallieerde Bevrijdingsleger. Na de oorlog werkt hij voor een geheim secretariaat van het Vaticaan, waar hij op duistere zaken stuit die alles te maken hebben met zijn eigen ontwrichte jeugd. Hij wordt Nederlander en vergaart een vermogen waarmee hij een unieke verzameling oldtimers aanlegt.
In het zicht van de dood voelt hij spijt en een intens verlangen naar de prachtige vrouwen die hij in zijn wilde jaren heeft bemind. Hij spoort zijn onwettige nazaten op en schenkt hun zeven topstukken uit zijn collectie. In zeven prikkelende bekentenissen neemt hij ons mee in zijn bewogen, amoureuze bestaan.
VRACHTBRIEF is een wervelende roman over een bandeloze charmeur die zijn leven lang de grenzen van het toelaatbare heeft opgezocht.

Het luisterboek is meerstemmig ingesproken, met muzikale ondersteuning.

Ter verrijking van de roman is op de website www.vrachtbrief-roman.com de muziek uit de roman te horen en zijn de achtergronden en de technische gegevens van de oldtimers te lezen.

Details

ImprintDe Kring
UitgeverUitgeverij De Kring
Publicatiedatum 7 mei 2019
ISBN 9789462971394
Taal Nederlands
Speelduur 5u 16m 49s
Bestandsgrootte 470 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Deze toegankelijk geschreven roman schetst op overtuigende wijze een bewogen leven in een bewogen eeuw.' - NBD Biblion

'Guensberg weet feit en fictie op een heel natuurlijke manier met elkaar te verbinden in een heldere, toegankelijke taal en weet de spanningsboog goed vast te houden.' - Hebban.nl

Over de auteur
Photo Miriam Guensberg
Miriam Guensberg

Miriam Guensberg (1950) is filosofe en schrijfster. Haar romans zijn door de pers altijd zeer positief ontvangen, ze stonden meerdere malen op de longlist van de Libris Literatuurprijs. Guensberg is de dochter van een in 1908 geboren Poolse jood, wiens leven zwaar beproefd is door de Poolse geschiedenis. De romans POOLSE TRANEN, OOIT en VRACHTBRIEF vormen samen een trilogie, waarin ze steeds andere aspecten van die dramatische geschiedenis belicht. De roman POOLSE TRANEN bereikte de shortlist van de WIZO-Literatuurprijs.

Toon aanbod