Luistervoorbeeld

De charmeur

SerieEen Reders & Reders-thriller deel 1
Auteur Jan Terlouw, Sanne Terlouw
Spreker Sanne Terlouw
Speelduur 8u 37m 46s
€ 16,50

Beschrijving

Job Reders is veroordeeld voor moord. Na zeven jaar cel blijkt hij onschuldig en komt vrij. Als een soort privédetective raakt hij betrokken bij de moordzaak van de charmante Gerard Brandenburg. Wie waren zijn vijanden? Terwijl Job en zijn dochter Leonie elkaar na zeven magere jaren opnieuw leren waarderen, blijft het tot de laatste pagina’s een raadsel wie de charmeur vermoord heeft en waarom. DE CHARMEUR is het eerste deel van de zesdelige serie Reders & Reders. Het boek verscheen in 2006 en er werden bijna 30.000 exemplaren van verkocht. Ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van Jan Terlouw hebben Jan en Sanne Terlouw dit luisterboek samen ingesproken.

Details

UitgeverUitgeverij De Kring
Publicatiedatum 15 november 2021
ISBN 9789462972223
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 37m 46s
Bestandsgrootte 463 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jan Terlouw

Jan Terlouw (1931) studeerde wis- en natuurkunde en promoveerde op een thermonucleair onderwerp. In 1970 debuteerde hij als kinderboekenschrijver met Pjotr en Oom Willibrord. Naast zijn carrière als jeugdboekenschrijver was hij actief in de politiek. Hij was onder meer fractievoorzitter van D’66, Minister van Economische Zaken, Commissaris der Koningin in Gelderland en senator van de Eerste Kamer. Naast jeugdboeken bij Lemniscaat heeft Jan Terlouw een aantal korte verhalen en boeken geschreven, waaronder De Derde Kamer, Naar zeventien zetels en terug en Achter de barricaden. Samen met zijn dochter Sanne schreef hij De charmeur en Venijn.

Veel van de boeken van Jan Terlouw spelen in de wereld die wij kennen, maar hij heeft ook een aantal verhalen in een fantasieland gesitueerd. Koning van Katoren, Zoektocht in Katoren en De Kloof spelen bijvoorbeeld in landen die de schrijver zelf bedacht heeft. De setting doet daardoor een beetje sprookjesachtig aan, maar de problemen waarmee de hoofdpersonen te maken krijgen, zijn wel uit het dagelijks leven gegrepen. De hoofdpersonen in zijn boeken lopen niet weg voor hun verantwoordelijkheden en door middel van zijn verhalen wil Terlouw de lezer aansporen ook zelf verantwoordelijkheid voor zijn daden te dragen. Dat wordt bijvoorbeeld heel duidelijk in Eigen rechter. Hierin laat hij zien dat de wet niet altijd even helder is en dat iedereen zijn eigen rechtsgevoel moet ontwikkelen en zelf beslissingen moet nemen.

De boeken van Jan Terlouw vallen regelmatig in de prijzen. Voor Koning van Katoren en Oorlogswinter ontving hij in 1972 en 1973 de Gouden Griffel en De Kunstrijder werd in 1990 onderscheiden met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2000 werd Eigen rechter genomineerd door de Jonge Jury. Zijn boeken zijn echter niet alleen populair in Nederland. Ze zijn vertaald in het Frans, Duits, Engels, Fins, Hongaars, Italiaans, Pools, Spaans (Castiliaans, Catalaans, Baskisch en Galicisch), IJslands, Zweeds, Zuidafrikaans, Fries, Tsjechisch, Deens, Japans en zelfs in twee Keltische talen: het Iers en het Welsh. In 1973 kreeg Terlouw voor Koning van Katoren bovendien de Österreichischer Staatspreis für Kinder- und Jugendliteratur.

Toon aanbod