Het uur van de haan
Het uur van de haan

Het uur van de haan

In 'Het uur van de haan' gaat Roy met zijn moeder naar een tropisch eiland om zijn oma te bezoeken. Leeftijd: 11+

Auteur

Thea Dubelaar

Spreker

Thea Dubelaar

Speelduur

1 uur 14 min

€ 4,99

Beschrijving

‘Gruwelijk eng’ is het thema van de kinderboekenweek 2017
Eng is Thea Dubelaars boek Het uur van de haan zeker, vooral aan het eind. Het begint relaxed met een reisje voor Roy en zijn moeder naar het tropische eiland waar zijn oma woont. Frederik, de rijke vriend van Roys moeder betaalt. Al gauw blijkt dat hij dat niet zomaar doet. Hij is op zoek naar een zwarte magiër die hem nog rijker kan maken.

In dit boek voor jongeren v.a. 11 jaar ontdekt Roy die zich altijd een volledige Nederlander voelde, dat hij ook een tropische helft heeft, net zo levendig en echt en belangrijk. En het vreemdste is nog dat zijn onbekende tropische Oma Celeste bijna meteen net zo eigen is als zijn geliefde oma De Boer die hij al zijn hele leven kent.

Het zijn de twee oma’s die hem redden uit de duivelse handen van het Grote Kwaad.

Thea Dubelaar (1947) vond de inspiratie voor dit verhaal over zwarte en witte magie op het Caraïbische eiland Guadeloupe waar ze de helft van het jaren woont. Ze schrijft al heel lang spannende en vrolijke verhalen over bijzondere mensen, verbazingwekkende dingen en vreemde gebeurtenissen die zich afspelen in Nederland, Frankrijk, Guadeloupe of in fantasie en sprookjes werelden.

Details

Imprint

Bookora

Uitgever

Bookora Media B.V.

Publicatiedatum

21 september 2017

ISBN

9789463270113

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 14 min

Bestandsgrootte

103 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Thea Dubelaar (1947) kan als geen ander heel moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken. Ze schreef over misbruik en mishandeling, over de vernietiging van de natuur, of over de handel in dieren. Toch weet ze haar verhalen altijd een hoopvol slot te geven. Haar verhalen voor jongere kinderen zijn vooral grappig en vol vaart geschreven.

Thea Dubelaar schreef haar eerste verhalen voor het kindertijdschrift Okki. De eenentwintig korte verhaaltjes vormden samen haar eerste boek, Sjanetje, waarvoor ze in 1980 een Zilveren Griffel kreeg. Ze schrijft vooral spannende en vrolijke verhalen over kinderen die anders zijn dan anderen. Ze wil in haar boeken begrip kweken voor andere culturen en meningen. Zo gaat ze ieder jaar een aantal maanden naar het eiland Guadeloupe, waar haar man geboren is. Daar speelt ook haar boek Nanseli, waar ren je heen? De invloed van haar Antilliaanse leven is ook te zien in bijvoorbeeld De mislukte moordenaar. In veel van haar boeken komen kinderen met veel fantasie voor. Ze beleven (in hun fantasie) allerlei avonturen.