Luistervoorbeeld

Sander is stout / lief

Auteur Thea Dubelaar
Voorlezer Thea Dubelaar
Speelduur 1u 13m 45s
€ 12,95

Beschrijving

Sander is vijf en zit vol plannen. Goede plannen vindt hij zelf. Want het is toch heel knap van hem dat hij die bessen precies door het open raam van de buren kan mikken? En dat hij de tandarts liet schrikken, dat was alleen maar een grapje.

Sander kan ook heel lief zijn. Hij probeert papa en mama te helpen, ook al gaat het niet altijd goed. En als er brand uitbreekt, redt hij de hond van de buren. Eigenlijk is hij een echte held, die Sander en daarom vindt iedereen hem uiteindelijk toch weer lief!

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 7 mei 2019
ISBN 9789463270144
Taal Nederlands
Speelduur 1u 13m 45s
Bestandsgrootte 101 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Thea Dubelaar
Thea Dubelaar

Thea Dubelaar (1947) kan als geen ander heel moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken. Ze schreef over misbruik en mishandeling, over de vernietiging van de natuur, of over de handel in dieren. Toch weet ze haar verhalen altijd een hoopvol slot te geven. Haar verhalen voor jongere kinderen zijn vooral grappig en vol vaart geschreven.

Thea Dubelaar schreef haar eerste verhalen voor het kindertijdschrift Okki. De eenentwintig korte verhaaltjes vormden samen haar eerste boek, Sjanetje, waarvoor ze in 1980 een Zilveren Griffel kreeg. Ze schrijft vooral spannende en vrolijke verhalen over kinderen die anders zijn dan anderen. Ze wil in haar boeken begrip kweken voor andere culturen en meningen. Zo gaat ze ieder jaar een aantal maanden naar het eiland Guadeloupe, waar haar man geboren is. Daar speelt ook haar boek Nanseli, waar ren je heen? De invloed van haar Antilliaanse leven is ook te zien in bijvoorbeeld De mislukte moordenaar. In veel van haar boeken komen kinderen met veel fantasie voor. Ze beleven (in hun fantasie) allerlei avonturen.

Toon aanbod