Luistervoorbeeld

En het werd zomer

Auteur Rik Felderhof
Voorlezer Rik Felderhof
Speelduur 3u 54m 49s
€ 7,99

Beschrijving

Rik Felderhof neemt je mee naar zijn kinderjaren waarin hij met flapoortjes en een lui oog van alles op zijn bordje kreeg. Je maakt kennis met zijn flamboyante doch zuinige vader. Ontroerend zijn de persoonlijke verhalen over zijn moeder.

In het titelverhaal En het werd zomer… schrijft Felderhof over oma Rebecca met haar beugeltasje waarin zich altijd een zakje met dropjes bevond.
'Als jij elke dag tien keer je neusje opduwt,' zei ze, 'krijg je een wiebertje'
Ze deed het voor.
'Je neus mag nooit zo lelijk worden als die van Oma.'

Een zekere ironie is de schrijver niet vreemd. Hij weet als geen ander situaties en mensen onder een vergrootglas versneld tot bloei te brengen.
Ook zijn belevenissen in Tanzania waar de auteur zelf een huis heeft gebouwd, worden met zwierige pen beschreven.

En het werd zomer… is een vrolijke bundel verhalen waarin de lezer wordt meegezogen in een heerlijke wervelwind van humor en emoties. Bij de ene pagina schiet je in de lach en op de volgende pink je een traan weg.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 23 januari 2018
ISBN 9789463270175
Taal Nederlands
Speelduur 3u 54m 49s
Bestandsgrootte 323 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Rik Felderhof
Rik Felderhof

Rik Felderhof (1948) is een Nederlands radio- en televisiepresentator en begon ruim 40 jaar geleden zijn carrière bij de ncrv-radio. Hij vervulde in zijn radioperiode meerdere functies, presentator, verslaggever, samensteller, regisseur en eindredactie. Bekende programma’s uit die tijd Plein Publiek, Rozengeur & Prikkeldraad en De tafel van Vier.

In 1990 maakte hij definitief de overstap naar televisie met het programma De Stoel. Meer dan twaalf jaar portretteerde Felderhof markante personen met een opvallende levensvisie.

Vanaf 1996 werd Villa Felderhof uitgezonden waarin bijzondere combinaties van twee gasten een aantal dagen komen logeren in een landhuis aan de Côte d’Azur. Bijna 100 afleveringen maakte hij, waarvan de uitzending met Majoor Bosshardt en Herman Brood nog steeds het meest tot de verbeelding spreekt. Op 27 december 2010 om 22.30 uur werd de laatste Villa uitgezonden. Rik was zelf te gast en werd geïnterviewd door Joris Linssen. Felderhof won met Villa Felderhof de TeleVizier-Ring voor het beste televisieprogramma van 1998. Tevens kreeg hij dat jaar van de kijker de prijs ‘De Bewondering’, de publieksprijs voor de meest opvallende televisiepersoonlijkheid.

Bezoekuur, Felderhof Ontmoet, Op reis met Felderhof, Felderhof villa versa en Schrijvers op de Veranda zijn andere succesvolle titels van de programmamaker. Zijn goede band met prins Bernhard resulteerde in het programma Z.K.H. Prins Bernhard en Rik Felderhof op safari. In 2002 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Felderhof tekende ook voor de stem van Shifu, de kung-fu leraar in de Nederlandse versie van de Disney animatiefilm Kung Fu Panda. Van 2006 tot 2010 was Rik Felderhof hoofdredacteur van het magazine Felderhof. Rik Felderhof is ambassadeur van de Stichting Karibu.

Toon aanbod