Luistervoorbeeld

Simon, de buurjongen van Jezus

Auteur Rik Felderhof, Cees Baan
Voorlezer Rik Felderhof
Speelduur 3u 22m 55s
€ 17,95

Beschrijving

Simon is de buurjongen van Jezus en ook zijn beste vriend. Ze groeien samen op en beleven spannende avonturen. Simon wordt verliefd op Miriam, het slimme zusje van Jezus. En als ze groot zijn, trouwen ze met elkaar. Simon mag met Jezus mee op reis om mensen let te geven in levenskunst. Maar niet iedereen vindt dat een goed idee. Jezus en Simon hebben ook vijanden. Hoe zal dat aflopen?

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 23 januari 2018
ISBN 9789463270182
Taal Nederlands
Speelduur 3u 22m 55s
Bestandsgrootte 279 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Nieuwe, zeer toegankelijke kinderbijbel waarin het verhaal van Jezus wordt verteld vanuit het perspectief van zijn buurjongen en beste vriend Simon. [...] De auteurs, televisiepresentator Rik Felderhof en journalist Cees Baan, slagen er met deze opzet uitstekend in het verhaal van Jezus te laten aansluiten bij de belevingswereld van hedendaagse kinderen, met of zonder kerkelijke achtergrond.' (Jacqueline Wouda)

Over de auteur
Photo Rik Felderhof
Rik Felderhof

Rik Felderhof (1948) is een Nederlands radio- en televisiepresentator en begon ruim 40 jaar geleden zijn carrière bij de ncrv-radio. Hij vervulde in zijn radioperiode meerdere functies, presentator, verslaggever, samensteller, regisseur en eindredactie. Bekende programma’s uit die tijd Plein Publiek, Rozengeur & Prikkeldraad en De tafel van Vier.

In 1990 maakte hij definitief de overstap naar televisie met het programma De Stoel. Meer dan twaalf jaar portretteerde Felderhof markante personen met een opvallende levensvisie.

Vanaf 1996 werd Villa Felderhof uitgezonden waarin bijzondere combinaties van twee gasten een aantal dagen komen logeren in een landhuis aan de Côte d’Azur. Bijna 100 afleveringen maakte hij, waarvan de uitzending met Majoor Bosshardt en Herman Brood nog steeds het meest tot de verbeelding spreekt. Op 27 december 2010 om 22.30 uur werd de laatste Villa uitgezonden. Rik was zelf te gast en werd geïnterviewd door Joris Linssen. Felderhof won met Villa Felderhof de TeleVizier-Ring voor het beste televisieprogramma van 1998. Tevens kreeg hij dat jaar van de kijker de prijs ‘De Bewondering’, de publieksprijs voor de meest opvallende televisiepersoonlijkheid.

Bezoekuur, Felderhof Ontmoet, Op reis met Felderhof, Felderhof villa versa en Schrijvers op de Veranda zijn andere succesvolle titels van de programmamaker. Zijn goede band met prins Bernhard resulteerde in het programma Z.K.H. Prins Bernhard en Rik Felderhof op safari. In 2002 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Felderhof tekende ook voor de stem van Shifu, de kung-fu leraar in de Nederlandse versie van de Disney animatiefilm Kung Fu Panda. Van 2006 tot 2010 was Rik Felderhof hoofdredacteur van het magazine Felderhof. Rik Felderhof is ambassadeur van de Stichting Karibu.

Toon aanbod