Luistervoorbeeld

De mislukte moordenaar

Auteur Thea Dubelaar
Voorlezer Thea Dubelaar
Speelduur 3u 52m 8s
€ 12,95

Beschrijving

De arme 12-jarige Jorge uit Zuid-Amerika leeft al jaren op straat met een straatbende. Op een dag wordt hij door een rijke man aangesproken die een opdracht voor hem heeft waarmee hij veel geld kan verdienen.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 28 mei 2019
ISBN 9789463270519
Taal Nederlands
Speelduur 3u 52m 8s
Bestandsgrootte 319 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Thea Dubelaar
Thea Dubelaar

Thea Dubelaar (1947) kan als geen ander heel moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken. Ze schreef over misbruik en mishandeling, over de vernietiging van de natuur, of over de handel in dieren. Toch weet ze haar verhalen altijd een hoopvol slot te geven. Haar verhalen voor jongere kinderen zijn vooral grappig en vol vaart geschreven.

Thea Dubelaar schreef haar eerste verhalen voor het kindertijdschrift Okki. De eenentwintig korte verhaaltjes vormden samen haar eerste boek, Sjanetje, waarvoor ze in 1980 een Zilveren Griffel kreeg. Ze schrijft vooral spannende en vrolijke verhalen over kinderen die anders zijn dan anderen. Ze wil in haar boeken begrip kweken voor andere culturen en meningen. Zo gaat ze ieder jaar een aantal maanden naar het eiland Guadeloupe, waar haar man geboren is. Daar speelt ook haar boek Nanseli, waar ren je heen? De invloed van haar Antilliaanse leven is ook te zien in bijvoorbeeld De mislukte moordenaar. In veel van haar boeken komen kinderen met veel fantasie voor. Ze beleven (in hun fantasie) allerlei avonturen.

Toon aanbod