Echte Amerikaanse jongens
Echte Amerikaanse jongens

Echte Amerikaanse jongens

Een ingrijpende jongerenroman over politiegeweld, racisme en je eigen rol in het grote geheel. Verteld vanuit twee verschillende perspectieven.

Auteurs

Jason Reynolds, Brendan Kiely

Sprekers

Kevin Hassing, Yannick Josefszoon

Vertaler

Maria Postema

Speelduur

6 uur 42 min

€ 13,99

Beschrijving

Samen met Brendan Kiely schreef Jason Reynolds 'Echte Amerikaanse jongens'. Jason schreef de stukken van Rashad, Brendan die van Quinn. 

Op vrijdagavond loopt Rashad nog even snel de supermarkt in. Hij eindigt buiten op de stoep terwijl een politie-agent op hem inslaat. Omdat hij iets liet vallen. Omdat een vrouw over hem struikelde. Omdat hij een zwarte jongen in wijde kleren is. Rashad belandt in het ziekenhuis en wil eigenlijk zo snel mogelijk terug naar zijn oude leven. Maar wat doe jij wordt gebruikt als nationaal voorbeeld van raciale ongelijkheid?

Quinn ziet alles gebeuren. Hij ziet de oudere broer van zijn beste vriend een klasgenoot in elkaar slaan. Hij vertelt niets – hij weet niet eens of hij het wel goed heeft gezien. Maar dan splijt de school (en het land) in tweeën en gaat de discussie niet meer alleen over Rashad maar over politiegeweld en racisme. Quinn realiseert zich dat hij moet begrijpen wat er is gebeurd, want omstander of niet, hij is een onderdeel van de geschiedenis. En het is aan hem om te bepalen welke kant van de geschiedenis dat is. Rashad en Quinn, de een zwart de ander wit, allebei echte Amerikaanse jongens, worden beiden geconfronteerd met racisme en vooroordelen. Om de wereld te kunnen veranderen, moeten ze allebei hun toekomst op het spel zetten. Hoe ver willen ze gaan voor gerechtigheid?

Details

Imprint

Blossom Books B.V.

Uitgever

Blossom Books B.V.

Publicatiedatum

27 augustus 2020

ISBN

9789463492300

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 42 min

Bestandsgrootte

368 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Meer auteur Jason Reynolds Bekijk alles

Patina

Patina

Jason Reynolds

€ 11,99
Ghost

Ghost

Jason Reynolds

€ 11,99
67 seconden

67 seconden

Jason Reynolds

€ 13,99

Meer spreker Kevin Hassing Bekijk alles

Rivieren van zand

Rivieren van zand

Chris Kooi

€ 14,99

Wondermond

Anne-Gine Goemans

€ 14,99
Van onder naar boven

Van onder naar boven

Kevin Hassing

€ 9,99
Grimwoud

Grimwoud

Jennifer Killick

€ 11,99