Geluk voor gevorderden
Geluk voor gevorderden

Geluk voor gevorderden

Het leven vanaf 40

Praktische en handzame gids voor iedereen die ook in zijn tweede levenshelft voluit wil leven.

Auteur

Adriaan Hoogendijk

Spreker

Adriaan Hoogendijk

Speelduur

5 uur 56 min

€ 12,99

Beschrijving

Als je de veertig bent gepasseerd, komt het leven er anders uit te zien. Doorgaan op de oude voet kan niet meer. Veel van wat ooit vanzelfsprekend was, lijkt verdwenen. Eigenlijk ga je vanaf je veertigste een dubbelleven leiden. Enerzijds leef je in de tweede levenshelft, maar tegelijkertijd ben je je eerste levenshelft aan het overdenken. Je ziet hoe sommige dingen anders hadden gekund, maar de hoop op een beter verleden moet je loslaten. Tegelijk blijkt de eerste levenshelft ook een bron te zijn voor nieuwe wijsheidsvorming.

Wat is nu echt van belang? Wat doet er echt toe? Je voelt dat je jeugd er definitief op zit, en vraagt je af wat in de tweede helft de criteria zijn voor een gelukkig leven. Hoe blijf je vitaal, hoe blijf je het leven boeiend en de moeite waard vinden? Het is een enorme uitdaging om oude verkrampingen en denkwijzen los te laten. Authenticiteit, jezelf bevrijden van verouderde normen, niet langer afhankelijk te hoeven zijn van status of de waardering van anderen, je wijsheid gaan delen met je omgeving, dat zijn de criteria. Maar met name speelsheid blijkt de succesfactor voor geluk in je tweede levenshelft.

In Geluk voor gevorderden put coach en filosofisch raadsman Adriaan Hoogendijk uit een rijke ervaring van dertig jaar loopbaan- en relatiecoaching. Het resultaat is een praktische en handzame gids voor iedereen die ook in zijn tweede levenshelft voluit wil leven.

Details

Imprint

Storytel Publishing NL

Uitgever

Storytel Publishing Netherlands NL B.V.

Publicatiedatum

4 september 2019

ISBN

9789463620710

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 56 min

Bestandsgrootte

489 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags