Luistervoorbeeld

Beatrix

Dwars door alle weerstand heen
Auteur Jutta Chorus
Spreker Jutta Chorus
Speelduur 8u 12m 54s
€ 14,99

Beschrijving

'We gaan het serieus aanpakken,’ zei Beatrix vlak voor ze de troon besteeg. Serieuzer dan haar ouders, die de monarchie met hun huwelijk van onzekerheid en nonchalance aan het wankelen hadden gebracht. Met bijna benauwende plichtsbetrachting, een bedachtzame echtgenoot en God als ‘schild ende betrouwen’ stuurde Beatrix het koningschap naar kalme wateren. Tot het jaar 2000. Toen begonnen de zware jaren, waarin haar man en haar ouders stierven, waarin haar Huis ineens toneel werd van de ene affaire na de andere en waarin het ooit zo Oranjegezinde volk een beweging omarmde die zij verafschuwde en die haar afwees.

Journalist Jutta Chorus schetst in dit boek het portret van Beatrix in die jaren. Uit tientallen gesprekken met betrokkenen komt een vrouw naar voren die in tegenspoed het uiterste van zichzelf en haar omgeving vraagt. Maar tegen welke prijs?

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 16 januari 2019
ISBN 9789463622042
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 12m 54s
Bestandsgrootte 451 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Meeslepend en ontroerend. Zonder meer het beste boek over Beatrix ooit.’ (Annejet van der Zijl)

‘Een indringend portret.’ (**** Sir Edmund, de Volkskrant)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jutta Chorus

Jutta Chorus (1967) is journalist. Ze schreef met Menno de Galan In de ban van Fortuyn, over de politieke carrière van Pim Fortuyn. In 2003 kregen zij voor hun bijdragen aan NRC Handelsblad de Prijs voor de Dagbladjournalistiek. In 2005 schreef zij met Ahmet Olgun In godsnaam over de moord op Theo van Gogh. In 2009 verscheen haar kroniek Afri, over de Rotterdamse migrantenwijk dat werd genomineerd voor de M.J. Brusseprijs 2010 voor het beste journalistieke boek. Daarnaast werd Afri ook genomineerd als Beste Rotterdamse Boek 2009. Geroemd en geprezen is haar meest recente boek: Beatrix, dwars door alle weerstand heen (2013).

Toon aanbod