Luistervoorbeeld

Welkwoud

SerieVerdermeer deel 2
Auteur Tahereh Mafi
Spreker Karin Douma
Speelduur 7u 44m 56s
€ 13,99

Beschrijving

Welkwoud is een magisch sprookje met een Perzische twist. Het boek vertelt het verhaal van Laylee. Laylee is de laatste mordeshoor van Welkwoud. Het is haar lot om lijken te wassen en ze gereed te maken voor de reis naar het hiernamaals. De bewoners van het dorp zijn een beetje bang voor de mordeshoor, en gaan haar dus vooral uit de weg. Door het zware werk en de eenzaamheid die daarmee gepaard gaat worden haar handen stijf en verliest ze haar kleur. Maar als een stel vreemdelingen verschijnt, wordt Laylee’s wereld op zijn kop gezet en herontdekt ze kleur, magie en de helende kracht van vriendschap.

Verdermeer #2

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 14 oktober 2018
ISBN 9789463622837
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 44m 56s
Bestandsgrootte 638 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Tahereh Mafi

Tahereh Mafi (1988) woont in Orange County, in Californië, Amerika. Op haar 24e schreef ze haar eerste boek, dat een wereldwijde bestseller werd.

Tahereh spreekt acht talen, sommige goed en sommige wat minder. Tijdens haar studie woonde ze een tijdje in Barcelona, en daarna heeft ze de hele wereld over gereisd.

Tahereh Mafi leest altijd en overal en als er geen boek is, neemt ze genoegen met snoepverpakkingen, coupons of oude recepten. Voordat ze met haar eigen boek begon, heeft ze een tijdje gedichten geschreven (heel slechte, zegt ze). Vrees me is haar debuut. Na Vrees me zijn Breek me en Vertrouw me verschenen in de trilogie. Tahereh schreef tussendoor twee novelles: Verwoest me (vanuit het perspectief van Warner) en Versplinter me (vanuit het perspectief van Adam). In 2017 werd bekend dat ze nog drie delen in de serie zal schrijven. In de tussentijd schreef ze ook nog Verdermeer en Welkwoud, twee boeken die zich in hetzelfde universum afspelen, maar met verschillende hoofdpersonen.

Tahereh was pas 24 toen Shatter me (Vrees me) werd aangekocht door Harper Collins, een heel grote Amerikaanse uitgeverij. Ze werkte toen bij een universiteit, waar ze privégesprekken aan de telefoon niet waren toestaan. Toen haar agent belde, rende ze naar buiten – en viel vervolgens letterlijk om toen ze de deal hoorde. Daarna heeft ze nog zes maanden doorgewerkt en tegelijkertijd haar boek afgemaakt. Al die tijd mocht ze niets zeggen, omdat Harper Collins het boek groots wilde aankondigen. Hoe het verder ging met Shatter me weet je inmiddels: het werd een daverend succes. Tahereh heeft fans over de hele wereld, de trilogie is in meer dan twintig talen vertaald en de filmrechten zijn gekocht door 20th Century Fox (nog voordat Shatter me verscheen).

Het verhaal over Juliette, Adam en Warner overviel Tahereh zomaar. ‘Ik zat ergens en opeens was er een meisje in mijn hoofd, ik kon haar zo voor me zien. Het enige wat ik van haar wist, was dat ze alleen en bang was, en opgesloten zat voor iets wat ze had gedaan, maar nooit zo had bedoeld. Die innerlijke monoloog was zo sterk dat ik een nieuw document opende op mijn laptop en gewoon begon te schrijven. De eerste paar hoofdstukken zijn nog precies zoals ik ze toen heb opgeschreven.’ Tahereh heeft Shatter me/Vrees me ontzettend snel geschreven, in tweeënhalve maand. Normaal schrijft ze zelfs nog sneller!

Wat iedereen natuurlijk meteen opviel aan de Touching Juliette-trilogie was de bijzondere schrijfstijl en het doorhalen van zinnen. In een interview met uitgeverij Blossom Books vertelde Tahereh dat ze daar echt over nagedacht heeft. Ze vindt het zelf ook niet raar. ‘Het gebeurde gewoon vanaf de eerste pagina van het boek. Voor mij is het gewoon Juliette’s manier van denken, veroorzaakt door haar ellendige leven.’

Schrijfinspiratie haalt Tahereh overal vandaan. ‘Ik denk dat alles wat we schrijven wordt gevormd door dingen die we eerder hebben gezien. Oorlog heb ik zelf alleen meegemaakt via het nieuws, boeken en films. Van tevoren had ik geen plot verzonnen, ik wist niet eens dat Warner bestond totdat hij opeens in het verhaal opdook. Het kwam allemaal samen.’

In september 2013 trouwde Tahereh Mafi met auteur Ransom Riggs (bekend van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine). De bruiloft zelf hielden ze klein en een paar maanden later gaven ze een groot feest in – hoe kan het ook anders – een prachtige boekhandel in Los Angeles: The Last Bookstore. In 2017 kregen ze samen een kind.

Toon aanbod