Luistervoorbeeld

De Drakendoder

De Orde van de Drakenmenners - Deel 1
SerieDe Orde van de Drakenmenners deel 1
Auteur Fiona Rempt
Voorlezer Fiona Rempt
Speelduur 6u 5m 3s
€ 11,99

Beschrijving

Matti woont samen met zijn beste vriend Tink bij zijn pleegouders in Parijs. Zijn echte ouders zijn verdwenen toen hij nog klein was. Iedereen zegt dat ze dood zijn, maar Matti denkt daar anders over. Hij is vastbesloten om ze te gaan zoeken, later als hij groot is.

In een zomervakantie neemt oom Jussi Matti mee naar het eiland Drekar Mohoao, waar hij logeert in de Drakenburcht, het hoofdkwartier van de Orde van de Drakenmenners. Matti vindt oom Jussi en zijn vrienden een stelletje freaks en gelooft niet in al die drakenonzin, maar als hij oog in oog komt te staan met een echte draak, begint de realist in hem te wankelen. Matti en de draak Loef worden dikke vrienden. Kunnen ze elkaar helpen of zit hun vriendschap de uitkomst van hun dromen juist in de weg?

De Orde van de Drakenmenners #1

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 1 juni 2018
ISBN 9789463622912
Taal Nederlands
Speelduur 6u 5m 3s
Bestandsgrootte 334 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Fiona Rempt slaagt er in heel veel jonge drakenliefhebbers te verblijden met een nieuwe boekenreeks. Op televisie zijn er meer series en films over draken, vanaf nu ook op schrift. Matti wordt vast de nieuwe 'Matti' van de lezertjes.' (Hebban.nl)

'‘De drakendoder’ is een spannend verhaal voor kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar. Fiona Rempt schrijft hiermee een verhaal vol fantasie, draken en echte avonturen. Een mysterieuze wereld die elk kind wel zou willen ontdekken! Het verhaal is vlot geschreven en de spanning loopt gestaag op. Net als Matti wil je precies weten hoe de vork in de steel zit, en hoop je dat ze zijn vader in veiligheid kunnen terugvinden.' (Chicklit.nl)

'Het eerste deel van De Orde van de Drakenmenners maakt meteen indruk. Het is echt geschreven vanuit het perspectief van Matti, en zit dan ook vol puberale trekjes die je van een tienjarige jongen kunt verwachten. Ongeloof, argwanendheid, een tikje brutaal en op zijn tijd ongeïnteresseerd: het zal niemand vreemd overkomen. Het verhaal is verder origineel bedacht en vlot verwoord. Door de vele dialogen zit er een lekkere vaart in, die het boek en het verhaal absoluut ten goede komen. Er wordt ook goed volgehouden dat Matti en Loef een goede band hebben, hoewel er nog genoeg openingen zijn om in een tweede deel op in te haken.' (Coolesuggesties.nl)

'De drakendoder, het eerste deel van de trilogie van Fiona Rempt Een mooi boek voor de beginnende fantasylezer De Drakendoder is het eerste deel in de serie De Orde van de Drakenmenners. Dit eerste deel zit vol leuke avonturen, uitgesproken personages en een heleboel magie. Net als Matti leer je langzaamaan de wereld van de drakenmenners kennen. Matti kijkt zijn ogen uit tijdens het verhaal en jij vast ook! De Drakendoder is een uitstekend boek voor de jonge lezer die nieuwsgierig is naar fantasy. De schrijfstijl is vlot en jeugdig. Alle locaties en personages zijn beeldend beschreven en je kan een prachtig beeld maken van deze magische wereld.' (fantasywereld.nl)

Over de auteur
Photo Fiona Rempt
Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is geboren in Den Haag. Haar eerste boeken werden in 2006 uitgegeven. Fiona schreef ruim 30 kinderboeken, waaronder de serie Supervrienden en Omgeruild. Haar boeken zijn vertaald in 14 talen.

Toon aanbod